18 / 04 / 2024

Milas Devlet Hastanesi'nin çalışmaları son sürat devam ediyor!

Milas Devlet Hastanesi'nin çalışmaları son sürat devam ediyor!

İnşaatı 700 günde tamamlanacak olan Milas Devlet Hastanesi'nin çalışmaları son sürat devam ediyor.



23 Aralık 2016 tarihinde ihalesi yapılarak 20 Şubat 2017’de imzalanan sözleşme ile yapımına başlanılan Milas Devlet Hastanesi'nin çalışmaları devam ediyor. Hastanenin inşaatı 700 günde tamamlanacak. 


Milas Devlet Hastanesi 36 dönüm alan üzerinde inşa ediliyor. 5 yıldızlı otel konforunda hizmet verecek hastane bin araçlık otopark, çocuk oyun parkları, kantin-kafeterya gibi sosyal donatılar yer alacak.


75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Tarık Çubukçuoğlu Milas Devlet Hastanesi ile ilgili bilgili verdi. Çubukçuoğlu, “168’i nitelikli yatak sayısı olmak üzere toplam 207 yataklı bir hastane inşa edilecek. 32 poliklinik odası, 4 adet Ameliyathane, 1 adet Kadın Doğum Operasyon Odası, ve bir günlük müdahale odası (lokal), 16 adet diş ünitesi ve 6 adet doğumhane salonundan oluşacak yeni hastanemiz, yaklaşık 33 bin m2 kapalı alanda inşa edilecek. İnşaat arsa alanı ise toplam 106 bin m2’dir. Yeni hastanedeki oda büyüklüğü, mevcut hastanedeki odaların iki katından daha fazla olacak. Yani yeni hastanede odalar tek kişilik olarak planlanıyor zorunlu hallerde odalara ilave yatak koyduğumuzda yatak sayısı yaklaşık 500’e kadar çıkabiliyor” dedi.


Açıklamasında, mevcut 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi’nin hangi amaçla kullanılacağına ilişkin bilgi de veren Başhekim Çubukçuoğlu şunları söyledi: “Şu an birkaç ihtimal üzerinde çalışmalar sürüyor. Örneğin bunlardan biri, mevcut hastanenin Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak kullanılması. Ancak İlçe Sağlık Müdürlüğümüz ile ortak yürüttüğümüz bir çalışmadan söz etmek istiyorum. Şu anda resmi yazışmalar sürüyor. Bakanlık yetkilileriyle ilk görüşmeler yapıldı ve olumlu sonuçlar alındı. Milas’a, müstakil bir ağız ve diş sağlığı hastanesi kazandırmak istiyoruz. Doktoru, idari personeli ve diğer çalışanlarının, içerisinde ameliyathanesi ve laboratuvarı mevcut olacak bir sağlık merkezi. Bunu başarabilirsek yeni hastane içinde ağız ve diş sağlığı için ayrılan yaklaşık Bin m2’lik bölüm, başka birimler için kullanılabilecek”


Milliyet 


Geri Dön