27 / 04 / 2024

Milli Botanik Bahçesi 29 Ekim’de açılıyor!

Milli Botanik Bahçesi 29 Ekim’de açılıyor!

350 milyon lira bütçe ile 2 bin 500 dönüm arazi üzerine kurulan Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ikinci büyük botanik bahçesi olan “Türkiye Milli Botanik Bahçesi”  29 Ekim’de açılacak. 



Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 2005 yılından beri üzerinde çalıştığı, 350 milyon lira bütçeli Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ikinci büyük botanik bahçesi olan “Türkiye Milli Botanik Bahçesi”, 29 Ekim’de açılacak. 

Milliyet Gazetesi'nden Ayşegül Kahcecioğlu'nun haberine göre, 2011’de başbakan olduğu dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  Ankara  ile ilgili açıkladığı “vizyon projeler” arasında yer alan Milli Botanik Bahçesi’nde hazırlıklar son aşamaya geldi. 

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, 2 bin 500 dönüm arazi üzerine kurulan botanik bahçesini anlattı. 81 ilin tarım müdürlüklerinden, o ilde yetişen tıbbi bitkiler, sebzeler, tahıllar, baharatlar ve meyve ağaçlarının listesini istediklerini belirten Saraçoğlu, bunların Milli Botanik Bahçesi’nde 700-800 dönümlük araziye dikileceğini kaydetti.

Saraçoğlu, Ankara’da Milli Botanik Bahçesi’nin bir merkez görevi göreceğini, ileriki dönemde İzmir, Adana, Mersin gibi illerde de küçük milli botanik bahçeleri kurulmasının planlandığını da söyledi. 

Milli Botanik Bahçesi 29 Ekim’de açılıyor!
 


Geri Dön