27 / 04 / 2024

Milpark Konutları okul arazisine yapılıyor

Milpark Konutları okul arazisine yapılıyor

Esenyurt Belediyesi, eğitim için ayrılan araziye Milpark tarafından konut yapılmasına izin verdi. Büyükşehir itiraz etti,yapıları mühürledi. Ancak Esenyurt yeni planla binaları yasal hale getirdi



Doğan Grubu şirketlerinden Milpa'nın Esenyurt'ta yapımına başladığı "Milpark Konutları" Esenyurt Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi'ni karşı karşıya getirdi. Milpa, Esenyurt Belediyesi'ne 2007'de başvurarak konut yapabilmek için ruhsat istedi. Esenyurt Belediyesi ruhsatlarda kreş, ilköğretim, lise ve park alanı olarak görünen 33 bin 180 metrekarelik araziye 2007 yılının Aralık ayında "konut yapabilir" ruhsatı verdi. Şirket inşaatlar için hafriyata başladı.

Büyükşehir Belediyesi de Esenyurt Belediyesi'ne yazdığı yazı ile söz konusu inşaatın plan şartlarına uymadığını bildirdi. Büyükşehir, düzenlenen yeni ruhsatın iptal edilmesini ve yapılan yasal işlemlere ilişkin 3 gün içinde bilgi verilmesini istedi.

Yeni plan yapıldı

Ancak Esenyurt Belediyesi buna rağmen herhangi bir yasal işlem yapmayınca Büyükşehir zabıtası inşaatlarla ilgili "yapı tatil tutanağı" tuttu. Tutanakta, "İlköğretim, lise, kreş ve park fonksiyonlu alana konut ruhsatı verildiği" belirtilerek, "Bu nedenle ruhsatı başkanlık oluru ile iptal edilmiştir" denildi.

Esenyurt Belediyesi ise ruhsatı iptal edildiği için kaçak duruma düşen "Milpark Evleri"nin bulunduğu alanı da kapsayan yeni bölge planı yaptı. İnşaat bölgesini konut alanına alan plan, Büyükşehir Belediye Meclisi'nden oy çokluğu ile geçti. Esenyurt Belediyesi de bu plan doğrultusunda, 29 Mart yerel seçimleri öncesinde yeni konut ruhsatı düzenledi ve binaları yasallaştırdı.

Ercan SARIKAYA/Gazete Habertürk


Geri Dön