23 / 04 / 2024

Milpark sosyal tesis geliriyle site giderlerini karşılayacak

Milpark sosyal tesis geliriyle site giderlerini karşılayacak

Milpark'ın 13 bin metrekaresi peyzaj alanı, 5 bin metrekaresi sosyal yaşam alanı olarak ayrıldı



ESENYURT'ta 33 dönüm arazi üzerinde yapılan, 1.000'e yakın konutun bulunduğu Milpark'ın 13 bin metrekaresi peyzaj alanı, 5 bin metrekaresi sosyal yaşam alanı olarak ayrıldı. 75 milyon dolar yatırımla gerçekleştirilen projedeki ortak yaşam alanlarından bazılarının işletmesinden elde edilecek gelirin, site giderlerinde kullanılması da planlanıyor.
 
ESENYURT'ta 33.180 metrekare arazi üzerinde yapımı süren Milpark'ta, 1.000'e yakın konut bulunuyor. Arazinin 13 bin metrekaresi peyzaj alanı olarak ayrılan projede, 5 bin metrekarelik sosyal yaşam alanı var. Projedeki ortak yaşam alanlarından bazılarının işletmesinden elde edilen gelir, site yönetimi tarafından site giderlerinin karşılanmasında kullanılacak. 65 ila 186 metrekare arasında değişen 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 gibi 14 farklı konut seçeneğinin bulunduğu projenin birinci etabında metrekare fiyatı 1.600-1.800 TL arasında. Milpa Genel Müdürü Rıza Koçyiğit ile ilk lansmanın ardından tüketiciden gelen talep doğrultusunda sosyal ve ortak alanları yeniden düzenlenen Milpark projesini konuştuk.

Yüzde 50 su tasarrufu
* Milpa projesini genel hatlarıyla anlatır mısınız?
Sektörün lider kuruluşlarından MİLPA tarafından, Şubat 2008'de İstanbul Esenyurt'ta inşaatına başlanan Milpark, toplam 33.180 metrekare arazi üzerinde yer alıyor. Yaklaşık 105 bin metrekare inşaat alanı üzerinde 993 adet bağımsız bölüm üzerinden projelendirildi. Projemizin, her ayrıntısı özenle düşünülmüş, 13 bin metrekaresi peyzaj alanıdır. 5 bin metrekarelik sosyal yaşam alanı bulunan Milpark'ta bina yüksekliklerimiz ise 8-12 kat arasında değişiyor.

* Konutların özelliklerini de paylaşır mısınız?
Projemiz, çağdaş mimari yapısı, her talep ve ihtiyacı karşılamaya uygun daire büyüklükleri, özel bir alternatif oluşturan bahçeli ve teraslı dairelerimiz ile benzerlerinden ayrılıyor. Yıldız Teknik Üniversitesi danışmanlığı kapsamında geliştirilen özel zemin iyileştirme projelerini uyguluyoruz. Fore kazık, radye temel gibi son teknolojileri ile desteklenen uygulamalarıyla; deprem yönetmeliğine uygun birinci sınıf malzeme kullanımları ile inşa edilen Milpark'ta, her türlü durumda en güvenli konutları sakinlerimize sunuyoruz. Ayrıca, daire başına yıllık su tüketiminde yüzde 50'ye varan su tasarrufu sağlayan "Ekosan Ekolojik Evsel Atıksu Yönetimi" özel sistemi de, Milpark'ı çevre dostu olarak benzerlerinden ayıran bir başka önemli özellik.

Talebe göre şekillendi
* Konutların büyüklükleri nedir? Kaç çeşit konut var?
Projemizde tüm müşteri talep ve ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik 14 değişik tipte konut mevcut. Konutlarımızın büyüklükleri 65-186 metrekare arasında değişiyor. 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 seçeneklerini alıcılarımızın ihtiyaçlarına göre sunuyoruz.

* Proje şu anda ne aşamada? Ne zaman tamamlanacak?
Milpark inşasına Şubat 2008'de başlandı. Milpark konutlarında dört blok ve ticari ünite ve sosyal tesislerden oluşan birinci etapta kaba yapıda yüzde 92, ince işlerde ise yüzde 60 seviyelerine gelinmiş durumda. Birinci etap daire teslimatlarımız Haziran 2010 tarihinde yapılacak. Satış ofisinde yeni oluşturduğumuz ödeme planı seçenekleriyle satışlarımız devam ediyor.

* Projede bir süre satışlara ara verdiniz.
Projemizin ilk satış lansmanı aşamasında müşterilerimizden aldığımız beklenti ve talepler doğrultusunda projedeki yeşil alan ve sosyal tesis zenginliğini arttırmak amacı ile proje tadilatı yapma ihtiyacı doğdu. Bu işlem ile ilgili yasal süreçlerin tamamlanması sebebi ile bekledik. Ayrıca projemizde tüm resmi makam onayları alınmış ve Büyükşehir belediyesince onaylı projeleri ile imalat ve satış süreci devam etmekte.

Yüzde 60'ı satıldı
* Fiyat aralığıyla ilgili neler söyleyeceksiniz?
Önce insan odaklı yaklaşımını her detayı ile yansıtan Milpark'ta birinci etaptaki konutlarımızın metrekare fiyatları, 1.600-1.800 TL arasında değişiyor. Güven içinde yaşamayı tercih edenlerin yaşam merkezi olacak olan Milpark'ın sakini olmayı isteyen müşterilerimizin ihtiyaçlarına uygun bir şekilde, finansal kurumlar ya da şirket finansları kapsamında, mümkün olan her türlü ödeme kolaylığını sunuyoruz. Aynı zamanda Ocak 2010 yılında başlattığımız kampanyamızla 1+1 ve 2+1'lerde beyaz eşyalarını hediye ediliyoruz. Kampanya kapsamında buzdolabı, bulaşık makinesi, doğalgaz kullanımlı 4'lü ocak ve ocak üstü aspiratör bulunuyor.

* Projeye ilgi nasıl? Yüzde kaçı satıldı?
Konutlarımızı 2008 yılı içinde kapalı devre olarak satışa sunduk. Milpark konutlarında birinci etap olarak satışını yaptığımız 321 adet dairenin yüzde 60'ı satıldı.
Zengin sosyal donatılar
 
* Sosyal ve ortak alanlarda neler var?
Milpark olarak sosyal ve ortak alanlarımızda da güvenlik ve konfor içinde, mutlu sosyal yaşam alanları yaratmaya çalıştık. Bu ortak yaşam alanlarından bazılarının işletmesinden elde edilen gelir, site yönetimi tarafından site giderlerinde kullanılacak. Milpark'ta yetişkin ve çocuk havuzu, havuz cafe ve donatıları, çok amaçlı spor alanı, kapalı fitness salonu, restoran-cafe, kreş, çocuk oyun alanları, yönetim otomasyon merkezi, suni gölet ve şelaleler bulunuyor. Ayrıca Milpark sakinleri, 24 saat kapalı devre izleme sistemi, özel güvenlik ekibi, açık-kapalı otopark, çift asansör, jeneratör sistemi, internet erişimi, daireler arası ücretsiz telefon görüşmesi gibi her türlü güvenlik ve konforu da Milpark'ta yaşayacaklar. Projede bulunan tüm sosyal donatıların mülkiyeti Milpark Konutları Sitesine aittir.

* Projenin büyüklüğü nedir?
Sektörde orta üstü diye algılayabileceğimiz projesinde yaklaşık 1.000 adet konut ve 1 adet ticari blok bulunmakta ve arsa bedeli hariç inşaat yatırım maliyeti yaklaşık 70-75 milyon dolar (yak. 105-113 milyon TL) seviyesinde.
 
Uzun yıllar proje pazarladı sonra kendi üretime soyundu
* Kısaca MİLPA'la ilgili bilgi verir misiniz?
Yaklaşık 30 yıllık kurum geçmişine sahip olan MİLPA, gayrimenkul sektöründe uzun yıllar ağırlıklı başka firmaların ürettiği projelerin pazarlamasını yaptı. Son dönemde kendi üretimini yapmış olduğu projelerin aynı zamanda satışını da yaparak hızla bu sektördeki yerini güçlendiriyor.
 
Ekonomi istenen seviyeye gelince yeni projeleri devreye alacak
* Bugüne gerçekleştirdiğiniz projeler?
Köklü bir geçmişe sahip firmamız son 3 yılda gayrimenkul projelerine ağırlık verdi. Beylikdüzü Taksit Center Projesi, 403'ü ticari, 100 adedi konut toplam 503 bağımsız bölüm 2006 yılında tamamlandı. Akfırat'ta, Akfırat Evleri 143 adet müstakil bahçeli villa 2007 yılında tamamlandı. Bu projeler ile başladığımız süreç Milpark Konutları projemizle devam ediyor.

* Yeni konut projeleriniz var mı?
MİLPA olarak sektörü yakından takip ediyoruz. İleriye dönük mutlaka belirlediğimiz öncelikli projelerimiz mevcut. Ancak dünyada ve ülkemizdeki ekonomik göstergelerin arzu edilen seviyelere ulaşması halinde devreye almaya çalışacağız.
 
Kriz projeleri kağıt üstünde bıraktı, 2010'da ivme kazanır
* Emlak sektörünün genel bir değerlendirmesini yapar mısınız?
Ekonomide 2008'in başlarında başlayan olumsuz hava tüm sektörleri derinden etkilemiştir. Ekonomik krizin emlak sektörüne de etkisine gelince, birçok projenin kağıt üzerinde kalmasına ve proje teslim sürelerinin uzamasına neden oldu. Ayrıca sektörde talebin de hızla düşmesi fiyatlara yansıyınca, yatırımcı ve proje sahipleri ciddi ölçüde zarar gördü. Taahhütlerin yerine gelebilmesi adına projelere ait inşa süreçlerinin devam etmesi ve özellikle faiz oranlarındaki düşüş trendi ile 2009 son çeyreğinde emlak sektöründe yaşanan hareketliliğin 2010 yılında da devam edeceği ve sektöre bir ivme kazandıracağı kanaatindeyiz.

0212 852 49 00

www.milpark.com.tr


Demet Cengiz Bilgin / Hürriyet


Geri Dön