25 / 04 / 2024

Milyonlarca aboneyi ilgilendiriyor! Sanayiden sonra konut doğal gaz faturalarında da indirim olacak mı?

Milyonlarca aboneyi ilgilendiriyor! Sanayiden sonra konut doğal gaz faturalarında da indirim olacak mı?

BOTAŞ sanayi kuruluşlarına yönelik doğal gaz satış fiyatlarında indirim yaptığını açıklayarak sanayi abonelerini sevindirdi. Şimdi herkes sanayi abonelerine yapılan indirimin ardından bu indirimin mesken abonelerine de yansıyıp yansımayacağını merak ediyor.



BOTAŞ, 1 Şubat 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere sanayi abonelerine yönelik doğal gaz satış fiyatlarında indirim yaptığını açıkladı. Bu kapsamda, büyük sanayi kuruluşları tarafından kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında yüzde 13,30 ile yüzde 17,22 oranlarında indirim yapıldığı belirtildi. Ayrıca elektrik üretimi amaçlı doğal gaz toptan satış fiyatında ise yüzde 16,67 oranında indirim yapıldığı açıklandı.

Milyonlarca aboneyi ilgilendiriyor! Sanayiden sonra konut doğal gaz faturalarında da indirim olacak mı?

Kurum’dan yapılan açıklamaya göre, doğal gaz satış fiyatında Ekim 2022 tarihi esas alındığında, yüzde 24,77 ile yüzde 38,45 arasında indirim yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, mesken abonelerine yönelik fiyat tarifesinin ise sabit kaldığı herhangi bir indirime gidilmediği bilgisine yer verildi. Sanayi abonelerine yönelik doğal gaz satış fiyatlarında BOTAŞ indirime giderken, bu indirimin gelecek aylarda konutlara da yansıyıp yansımayacağı ise merak konusu.

Milliyet Gazetesi’nin internet sitesinde yayınlanan özel haberde, bu sorunun yanıtı aranırken, konuyla ilgili MÜSİAD Enerji ve Çevre Sektör Kurulu Başkanı Altuğ Karataş’ın görüşlerine yer verildi.  


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön