24 / 04 / 2024

Milyonlarca asgari ücretli çalışana ve emekliye yapılacak zammı iktidar medyası sızdırdı! İşte masada konuşulan ücretler

Milyonlarca asgari ücretli çalışana ve emekliye yapılacak zammı iktidar medyası sızdırdı! İşte masada konuşulan ücretler

İktidarın ekonomi kurmayları asgari ücrete ve emekli maaşlarına zam yapmak için hazırlık yaptığı öğrenildi. Söz konusu zam için masada konuşulan miktarlar da ortaya çıktı.



800 LİRA ÇALIŞANIN MAAŞINA YANSITILSIN

Özellikle küçük işletmelerin asgari ücret artışından kaynaklanacak yükünün azaltılması için en fazla üzerinde durulan formül, sigorta prim maliyetinin devlet tarafından üstlenilmesi ve böylece buradaki 800 liranın çalışanın maaşına yansıtılması.

Milyonlarca asgari ücretli çalışana ve emekliye yapılacak zammı iktidar medyası sızdırdı! İşte masada konuşulan ücretler

ASGARİ ÜCRET NET 5 BİN LİRA CİVARINDA OLSUN

Ancak bu primin yüzde 50’sinin devlet tarafından diğer yarısının ise işveren tarafından karşılanmasına yönelik bir teklif de söz konusu. Bu durumda asgari ücretin 400-450 lira civarında artması gündeme gelecek. AKP ekonomi kurmayları, net asgari ücretin 5 bin lira civarında olmasının beklendiğini kaydediyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 3 BİN 500 LİRA

Memurlar ve emekliler başta olmak üzere, evde bakım ücreti ve 65 yaş üstü sosyal güvencesi olmayan vatandaşlara verilen aylıklar 4 Temmuz’da açıklanacak haziran enflasyonu dikkate alınarak, 6 aylık enflasyon oranında artırılacak.

 65 YAŞ ÜSTÜ YAŞLILIK MAAŞI BİN 500 LİRA

Yapılan tahminlere göre 6 aylık artışın yüzde 38-40 arasında olması bekleniyor. Bu durumda, en düşük emekli aylığı 3.500 lira, evde bakım desteği 3.200 lira, sosyal güvencesi olmayan 65 yaş üstü vatandaşlara verilen yaşlılık aylığının da 1.500 lira civarında olması bekleniyor.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 27 Haziran 2022 tarihinde saat 02:50’de yazılmıştır An itibarıyla dolar kuru 16,76 Türk Lirası, euro 17,73 Türk Lirası, altının gramı ise 987 Türk Lirası değerinde.

Piyasa Kahini İslam Memiş dolar ve altın için farklı bir taktik uygulayacağız dedi! Altın ve dolar alacaklar dikkat

Ekonomistlerin hocası Mahfi Eğilmez doların Cuma günü neden düştüğünü ilk kez açıkladı! Döviz hesabı olanlar dikkat

Kurban Bayramı yaklaşırken emekliler merakla bekliyordu! Bayram ikramiyesinin ne zaman verileceği belli oldu


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön