29 / 03 / 2024

Milyonlarca çalışanın beklediği rakam netleşti! Gözler Erdoğan'ın açıklamasına çevrildi

Milyonlarca çalışanın beklediği rakam netleşti! Gözler Erdoğan'ın açıklamasına çevrildi

Son dakika: Milyonların beklediği asgari ücrete zamda artık sona gelindi. Bugün toplanacak olan Kabine ile asgari ücrette gelecek olan zammın netleşmesi bekleniyor. Peki asgari ücrete ne kadar zam gelecek? İşte asgari ücretle ilgili son dakika gelişmeleri…



5 AYLIK ENFLASYON ORANI NETLEŞTİ
TÜİK Mayıs ayı enflasyon verisini yıllık bazda beklentilerin altında yüzde 73,50 olarak duyuruldu. Böylece memurların maaşlarına zam olarak yansıyacak enflasyon farkında 5 aylık rakamlar belli oldu. 5 aylık enflasyon oranı ise yüzde 35,64 olarak açıklandı.
YENİ MAAŞ ZAMLARI BELLİ OLMAYA BAŞLADI
Mayıs anket döneminde yüzde 2,97 olarak öne çıkan enflasyon beklentisi ise Haziran ayı için yüzde 3,77 olarak açıklandı. TÜİK'in açıkladığı yüzde 35,64 5 aylık Mayıs ayı enflasyon oranı verisi ile Merkez Bankası'nın yeni anketine göre gerçekleşen yüzde 3,77'lik enflasyon beklentisine göre yeni zamlı maaş oranları da netleşiyor.

Ancak kesin zam oranı Haziran ayındaki enflasyon verisiyle zam farkında son rakam belli olacak. Haziran ayı enflasyon oranı ise 4 Temmuz 2022 Pazartesi günü duyurulacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön