19 / 04 / 2024

Milyonlarca çalışanın beklediği rakam netleşti! Gözler Erdoğan'ın açıklamasına çevrildi

Milyonlarca çalışanın beklediği rakam netleşti! Gözler Erdoğan'ın açıklamasına çevrildi

Son dakika: Milyonların beklediği asgari ücrete zamda artık sona gelindi. Bugün toplanacak olan Kabine ile asgari ücrette gelecek olan zammın netleşmesi bekleniyor. Peki asgari ücrete ne kadar zam gelecek? İşte asgari ücretle ilgili son dakika gelişmeleri…



EMEKLİ VE MEMUR TEMMUZ ZAMMI İÇİN 5 AYLIK FARK KESİNLEŞTİ
6 aylık enflasyon beklentisi yüzde 40,75, 6 aylık SSK ve BAĞ-KUR emekli zammı yüzde 40,75, 6 aylık memur enflasyon farkı yüzde 33,25, memur Temmuz ayı toplu sözleşme zammı yüzde 7, memur ve memur emeklisi zammı 40,25, ek zam beklentisi yüzde 3 ve ek zamlı memur zam oranı 43,25 yapıldı.
5 BİN TL'NİN ÜZERİNDE
Memur ve emekli maaşlarına yapılacak enflasyon farkı zammının ardından gözler asgari ücrete döndü. Asgari ücret yılbaşında yüzde 50'lik artışla 2022 yılı için brüt 5.004 lira, net 4.253 lira olarak belirlenmişti. Uzmanlara göre 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak yeni asgari ücret için birkaç formül devreye sokulabilir.
Bu formüllerden ilki, gerçekleşen enflasyon hesabına göre yapılacak zam şeklinde olacak. İlk 5 ayda enflasyon yüzde 342 yapılmıştı. Tahminlere göre 6'ncı ayın sonunda bu rakam yüzde 37 olacak. Şayet bu oranda zam yapılırsa asgari ücret 5 bin 825 lira olarak olacak.

Yüzde 75 olan yıllık enflasyon tahmininin yarısı baz alınarak yapılacak bir zam sonrası ise asgari ücret 5 bin 847 liraya ulaşır. Bir diğer formül ise asgari ücretin işverene sigorta maliyeti olan 879 liradan vazgeçilmesi gerek. Bu durumda ise rakam 5 bin 132 lira olur.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön