26 / 04 / 2024

Milyonlarca çalışanın beklediği rakam netleşti! Gözler Erdoğan'ın açıklamasına çevrildi

Milyonlarca çalışanın beklediği rakam netleşti! Gözler Erdoğan'ın açıklamasına çevrildi

Son dakika: Milyonların beklediği asgari ücrete zamda artık sona gelindi. Bugün toplanacak olan Kabine ile asgari ücrette gelecek olan zammın netleşmesi bekleniyor. Peki asgari ücrete ne kadar zam gelecek? İşte asgari ücretle ilgili son dakika gelişmeleri…



İTO’DAN ASGARİ ÜCRET İÇİN ‘MALİYET’ ÖNERİSİ
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, asgari ücrette yapılacak olası artışın kamu ve özel sektörün birlikte karşılaması gerektiğini ifade etti.
Avdagiç "Yılbaşında Cumhurbaşkanımız asgari ücrette önemli bir açılımda bulundu. Yılın ikinci yarısında yapılacak iyileştirmede yine kamunun vereceği bazı katkılar ile özel sektörün bir miktar kaynak aktarması bir araya gelerek ücretlerin enflasyon karşısındaki kayıplarının telafi edilmesi noktasında beraber adım atılması gerektiğini düşünmekteyiz" ifadelerini kullandı.

“ENFLASYONUN ÜZERİNDE OLMALI”
Hizmet-İş İstanbul 3 No'lu İETT Şube Başkanlığı'nın genel kurulunda konuşan Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nu toplantıya davet etti.
Çalışanların sorunlarını çözmek için önerilerini sıralayan Arslan, şunları kaydetti:
"Asgari Ücret Tespit Komisyonu yeniden toplanmasını talep ediyoruz. Yeni Asgari Ücret Tespit Komisyonu, temmuz ayında enflasyon üzerinde bir artış sağlanmasını istiyoruz. Toplu sözleşmelerimizde sadece kamu çalışanları değil, özel sektörde çalışanların haklarının korunması lazım."

https://emlakkulisi.com.tr/her-dedigi-cikan-islam-memisten-uyari-boga-piyasasi-geliyor-dedi-gram-altin-icin-yeni-seviyeyi-verdi/711307


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön