27 / 04 / 2024

Milyonlarca kişi bekliyor! EYT'liler ilk maaşını ne zaman alacak?

Milyonlarca kişi bekliyor! EYT'liler ilk maaşını ne zaman alacak?

Milyonlarca insan EYT'nin ne zaman yürürlüğe gireceğini merak ediyor. Peki Emeklilikte Yaşa Takılanlar ilk maaşına ne zaman kavuşacak? Kulislerde neler konuşuluyor? İşte ayrıntılar...



Hükümet, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT’liler) için çözüm formülleri üzerinde çalışıyor.Peki Emeklilikte Yaşa Takılanlar ilk maaşını ne zaman alacak? Kulislerde neler konuşuluyor?  Vergi Uzmanı Muhammet Bayram detayları milliyet.com.tr açıkladı. 

EYT'de flaş gelişme! Ve tarih belli olduEYT'LİLER EN ERKEN NE ZAMAN MAAŞ ALIRLAR?

Ekimde Meclis’in açılmasıyla beraber sözleşmelilerin kadroya alınmasıyla geçici işçilerin durumu görüşüleeğini belirten Muhammet Bayram, "Bakan Vedat Bilgin, ‘Takvimimiz net önümüze gelince değerlendiriyoruz’ demişti. 3600 ek gösterge oldu, geçici işçiler gündeme geldikten sonra EYT’liler görüşülecek. EYT’de süreç yeni başladı çünkü çalışma grubu kuruldu." şeklinde konuştu.

Bahsi geçen grup kaç kişinin EYT’li olduğunu belirleyecek ardından, Maliye Bakanlığı bürokratları çalışacak. Burada EYT’lilerin emekli olmasında Hazine’ye getirilecek yük belirlenecek. Bu kapsamda EYT kesinleşecek. Belki prim tamamlanmayanların primi tamamlanacak. Yaşı yetmeyenlere yönelik bir karar çıkarılacak. Burada net bir tarih vermek mümkün değil ama öngörü olarak gelecek sene ocak ayı içerisinde eğer EYT problemi çözülürse maaş alınmaya başlancak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön