25 / 04 / 2024

Milyonlarca kişi bekliyor! EYT'liler ilk maaşını ne zaman alacak?

Milyonlarca kişi bekliyor! EYT'liler ilk maaşını ne zaman alacak?

Milyonlarca insan EYT'nin ne zaman yürürlüğe gireceğini merak ediyor. Peki Emeklilikte Yaşa Takılanlar ilk maaşına ne zaman kavuşacak? Kulislerde neler konuşuluyor? İşte ayrıntılar...



2023 senesinin bütçesi 2022 sene sonunda ayarlanacağı için eğer bütçede olmasa dahi Cumhurbaşkanına ek bütçe kaynağı oluşturulabilir fakat normal şartlarda bütçeye girmesi gerekmektedir. Ocak ayı içerisinde eğer çözülürse ocak ayı içerisinde ilk emekli maaşı yatırılacağını aktaran Bayram, "Şu an 48-50 yaş bandında olan 1 milyon kişinin varlığından bahsediyoruz burada kanun çıktıktan sonra kişilere bir hak tanınacak. 2-3 ay içerisinde ya elektronik olarak ya da fiziki olarak başvurun denilecek. Onun için bir süre konulması lazım. Bunun en geç 10. ayda çözülmesi lazım ki ocak ayında maaşlar yatırılabilsin." ifadelerini kullandı.

EYT’nin son formülleri ortaya çıktı! Peki kimler EYT’li olacak? İşte adım adım EYT maddeleriBAKAN BİLGİN’İN ‘TÜRK USULÜ FORMÜL’ SÖYLEMİ HAKKINDA

EYT'liler üyelerinin temel ihtiyacı, hangi yaşta olursa olsun, herhangi bir formüle ihtiyaç duymadan kapsam yılı ve katkı süresini tamamlayarak emekli olmaktır. Mümkünse tariften bahsetmeyelim. Bir tarifi var çünkü Avrupa'da EYT'liler var ve yaşlarını beklediğini belirten Bayram, "Kısmi emeklilik formülü, erken emeklilik gibi formüller var. Bakan Bilgin’in çalışmadan sonra ‘çok itibar edilmemeli, biz Türk usulü bir formül yapacağız’ dedi. Yani biz yeni bir formül çıkaracağız dedi. Bazı formüller üzerinde şu an çalışılıyor. Hem EYT grubu hem Hazine ve Maliye Bakanlığı çalışıyor. Zaten çalışma grubunun amacı bu formülleri üretmektir." ifadelerini kullandı.

EYT’nin son formülleri ortaya çıktı! Peki kimler EYT’li olacak? İşte adım adım EYT maddeleriEYT’DE EN GÜÇLÜ FORMÜL SİZCE HANGİSİ?

Son olarak Bayram EYT'de en güçlü formülü şu cümlelerle açıkladı:

"Biz burada hep EYT’lileri konuşuyoruz ama burada az da olsa 3600 prim gün sayısını tamamlaması gerekenler de var. Buradaki amaç Hazine’ye intikal etmesi gereken primin intikal ettirmesi olduğu için primini tamamlayanların emekli edilmesidir. Ama yaş bekletilmesi muhtemelen olmaz."

En güçlü formül de kadınlarda 7200, erkeklerde 9000 prim gün sayısını tamamlayanlar ya borçlananlar emekli olacak. Burada borçlanmadan kastımız kişinin 8000 prim gün sayısı varsa geriye kalan 1000 prim günü sayısının borçlanmasıdır."

Promosyon karmaşası! 35 lira alan da var 300 lira da 

Faiz indirimi sonrası İslam Memiş'ten yeni uyarı! O tarihe dikkat çekti

Özel sektörün dış borcu ne kadar oldu? Kritik rakam açıklandı

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön