28 / 03 / 2024

Milyonlarca vatandaşa zam müjdesi! 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı alanlar acele edin, hemen bakın!

Milyonlarca vatandaşa zam müjdesi! 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı alanlar acele edin, hemen bakın!

Evde bakım maaşı merakla takip ediliyor. Peki evde bakım maaşı ne kadar? 2022 evde bakım parası ne zaman hesaplara yatacak? İşte detaylar...



Milyonlarca vatandaşa zam müjdesi! 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşı alanlar acele edin, hemen bakın!

EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER  AÇIKLANDI MI?

Evde bakım maaşı yatan iller listesine erişim 15 ağustos tarihinde yapılacak. Evde bakım maaşları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ayın 15’i ile 31’i arasında hesaplara aktarılıyor.

Evde bakım maaşı bakiye takibi SMS yolu ile de bakılıyor. Maaşlarını Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alan vatandaşlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne "BAKIYE" yazıp, 4747'e SMS yollayarak sorgulamayı gerçekleştirebilirsiniz. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edililebiliniyor.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMASI NEREDEN, NASIL YAPILIR?

Sisteme kayıtlı olanlar, şifreleri ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulama işlemini yapabiliyor.

EVDE BAKIM MAAŞI KAÇ TL OLDU?

Yaşlılık, evde bakım ve engelli maaşlarına yapılacak zam oranı, asgari ücret zammıyla birlikte açıklandı. Evde bakım maaşı 2706 TL'den 3340 TL'ye yükseldi.

KİMLER EVDE BAKIM MAAŞI ALIYOR?

Hürriyet’ten Noyan Doğan’ın yazısı şu şekilde: Bu yardımdan yararlanmak için de en az yüzde 50 engelli ve ağır engelli olunması ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı il müdürlüklerindeki bakım hizmetleri değerlendirme heyeti tarafından bakıma ihtiyacı olan kişinin engelli olduğunun tespit edilmesi gerekiyor. Sağlık kurulu raporunda mutlaka ‘ağır engelli’ ibaresinin yer alması gerekiyor. Yüzde 50’den daha düşük engelli olanlara ise evde bakım maaşı ödenmiyor. Bu yardımdan hane içindeki kişi başına düşen ortalama aylık geliri, asgari ücretin aylık net tutarının üçte ikisinden daha az olan kişiler yararlanabiliyor.

Bu konuda son yapılan değişikliklerle de üvey akrabalar da evde bakım parası alabiliyor. Yine yapılan değişiklikle engelli oranına bakılmaksızın, 18 yaşının altındaki çocuklar için engelli sağlık raporunda ‘özel koşul ya da çok özel koşul gerektirir’ ibaresi yer alıyorsa, engelli yakını evde bakım yardımından faydalanabilir. 18 yaşının üstündekiler içinse, raporda ‘tam bağımlı’ ifadesi yer alıyorsa, yine engelli yakını yardım alabiliyor.

Mutfak tüpü fiyatları ne kadar oldu? 12 kg mutfak tüpü kaç TL 2022? Aygaz, İpragaz, Mogaz 14 Ağustos 2022 fiyat listesi

Gram altın 1600 TL olacak! Piyasa Kahini İslam Memiş tarihi açıkladı! Bunu okumadan sakın altın almayın

SSK, Emekli Sandığı, 4C, Bağ-Kur emeklilerine son dakika! Ocak zammı yeniden hesaplanıyor! Mesleklere göre yeni maaşlar


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön