26 / 04 / 2024

Milyonların beklediği müjde geldi! 3600 ek gösterge de kritik karar! O mesleklerde dahil edilecek!

Milyonların beklediği müjde geldi! 3600 ek gösterge de kritik karar! O mesleklerde dahil edilecek!

Yeni yılın gelmesiyle birlikte vatandaşın gözü 3600 ek göstergesine çevrildi. Çalışmaların son sürat devam ettiği 3600 ek göstergede sona yaklaşıldı. Yapılacak yeni düzenle ile memurların emeklilik maaşında artış yaşanacak. Peki 3600 ek göstergeden kimler yararlanacak?



3600 Ek Gösterge Meclise gidecek

3600 ek gösterge düzenlemesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 2022'nin Mayıs ayında TBMM'ye gelmesinin planlandığını duyurdu. Bakan Bilgin kamu çalışanlarının yeni 3600 ek gösterge düzenlemesi ile beraber adil ve beklentileri karşılayacak bir şekilde yapılacağını açıkladı.

3600 ek gösterge 4 başlık altında şekillenecek

Yeni ek gösterge için hazırlanan taslaklar kapsamında görevin önemi, unvan, sorumluluk düzeyi ve hiyerarşik yapı dikkatte alındı. Söz konusu taslaklarda dikkat çeken en önemli özellik, kamu personelinin tamamı için bütüncül bir yaklaşım olması. Böylece yeni dönemde ilk kez ek göstergen faydalanacak personellerde olacak.

Milyonların beklediği müjde geldi! 3600 ek gösterge de kritik karar! O mesleklerde dahil edilecek!

Yıllık maaliyet 20 milyar TL'yi aşacak

3600 ek göstergenin yıllık maliyetinin 20 milyar TL'yi aşması bekleniyor. Bu düzenlemeden 2 milyona yakın memurun yararlanması bekleniyor.

3600 Ek gösterge yenilikleri işaret ediyor

Ek göstergesi bulunmayan Yardımcı Hizmetler Sınıfında görev yapmakta olan kamu personelleri için eğitim durumu da baz alınarak ek gösterge rakamı belirlenecek.

"Şube Müdürü" unvanlı kadronun ek gösterge rakamının hiyerarşik konumu ve sorumluluk düzeyi baz alınarak 3600'e yükseltilmesi hedefleniyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön