26 / 04 / 2024

Mimar Alp Malik Evrenol böyle uğurlandı!

 Mimar Alp Malik Evrenol böyle uğurlandı!

Yüksek Mühendis Mimar Alp Malik Evrenol önceki gün hayatını kaybetti. Evrenol, 40 yılı aşkın bir süreden beri mimari alanda çalışmalarını yürütüyordu





Bugün Teşvikiye Camii’nde kılınan namaz sonrası son yolculuğuna uğurlanacak olan Evrenol’un yakınları gazetelere birçok vefat ilanı verdiler. Bunlardan biri çok dikkat çekti. Gazeteye verilen ilanlardan biri; ismini oluşturan üç harfi (ALP), yan yana dizilerek oluşturan çalışanlar “Seni çok özleyeceğiz…” sözleri eşliğinde ortaya çıkan fotoğraf karesiydi.


Seveni boldu


Alp Malik Evrenol, 1990 yılında Mimarlar Workshop isimli şirketi eşi Mehpare Evrenol ile kuran Alp Evrenol’un şirketinde 35 kadar mimar çalışıyor. “Alp bey bir işveren gibi değil bir baba gibiydi” diyen şirket çalışanı Yüksek Mimar Tamer Tunbiş, sözlerine şöyle devam etti:


Çok değerli, çok ahlaklı bir insandı. Bizler için bir işveren değil bir baba gibiydi. Türkiye’deki birçok mimar arkadaşımızda izi vardı. Seveni boldu.


Tamer Tunbiş, gazete ilanında yer alan fotoğraf karesi ile ilgili ise şu açıklamalarda bulundu:


Alp Bey 1941 doğumluydu. Geçtiğimiz 8 Mart doğum günüydü. Son zamanlarda rahatsızlıkları vardı.

Biz de o gün farklı ve renkli bir doğumgünü hediyesi olsun diye arkadaşlarla öyle bir fotoğraf karesi oluşturduk. Ve kendisi de bu hediyemize çok sevinmişti. Biz de onu, o sevdiği fotoğraf karesi ile uğurlamak istedik.


Önemli projelere imza attı


Robert Koleji'nde liseyi bitiren Alp Evrenol, Stuttgart Teknik Üniversitesi'nde 1969 yılında Yüksek Mühendis Mimar olarak mezun oldu. Uzun süre yurtdışı projelerde görev alan Evrenol 1990’da Yüksek Mimar olan eşi Mehpare Evrenol ile kendi mimarlık ofislerini kurdu.


Akasya Projesi, Bosphorus City, Ottomare Suites,  Ankara  Altın Oran, Gaziantep Antepia,  Flat Ofis, Deposite, İstanbul Sarayları gibi çok sayıda büyük ölçekli projede imzası bulunan şirket bünyesinde 35 mimar görev yapıyor.


Denize tutkulu olduğu ifade edilen Alp Evrenol, geride eşi Mehpare, Can ve Mete isimli iki çocuğu yanı sıra MO isimli teknesini ve 35 şirket çalışanını bıraktı. 



Hürriyet



 Mimar Alp Malik Evrenol böyle uğurlandı!


Geri Dön