19 / 04 / 2024

Mimar Eren Talu boşanıyor mu?

Mimar Eren Talu boşanıyor mu?

Seyrantepe'de kurulacak Galatasaray spor kompleksinin ihalesini aldıktan sonra hayatı altüst olan Eren Talu'nun evliliği de sallantıda...



Kompleksin inşaatını bitiremeyince sözleşmesi feshedilen Talu'nun yaşadığı sıkıntılı sürecin son halkası, ünlü mimarın meçhul bir güzelle görüntülenmesi oldu. Basına yansıyan bu kareler, Eren Talu-Defne Samyeli cephesinde atlatılması çok güç bir kriz yarattı.

Seyrantepe'deki spor kompleksi yüzünden girdiği stres Eren Talu'nun hayatını değiştirdi. Ünlü mimar hakkında ilk iddia, kompleksi vaat ettiği tarihte teslim edemeyeceğini anladıktan sonra alkole sarıldığı yönündeydi. Talu'nun, içine düştüğü çıkmazı unutmak için alkolden medet umduğu, bu yüzden de 14 yıllık eşi Defne Samyeli ile arasının hızla açıldığı konuşuluyordu. Ancak taraflar bu konu hakkında konuşmaya yanaşmadı.
Çok geçmeden o cepheden yeni bir iddia geldi. Talu'nun sözleşmesinin feshinden sonra çiftin ciddi bir nakit sıkıntısı yaşamaya başladığı, hatta bu nedenle Defne Samyeli'nin mücevherlerini bile sattığı duyuldu. Eski spiker, Güneş Gazetesi'ndeki köşesinde bu dönemi 'alacakaranlık kuşağı' olarak nitelendirip şu satırları kaleme aldı: "Son bir buçuk yılda insanoğlunun istediği zaman ne kadar karanlık olabileceğine şahit olduk. Bazı dost bildiklerimizin bizim zor durumda olmamızdan çıkardıkları keyfi gözlemledik. Defalarca her şeyimizi kaybetme noktasına geldik."
Aradan birkaç ay geçmeden de Eren Talu-Defne Samyeli çiftinin boşanma kararı aldığı konuşulmaya başlandı. Söylenenlere göre Talu evi terk etmişti. Ancak bu iddia yanıtsız kalmadı. Ve beklenen yanıt yine Samyeli'nden geldi: "Böyle bir şey yok. Eren evimizde, hiçbir yere gitmedi. Haciz geleceği korkusuyla Eren'in evi terk etmesi söz konusu değil. Zaten aylardır her gün evimize haciz geliyor. Böyle bir korkumuz yok."
Ama dalgalanan sular durulmak bilmedi. Ve Eren Talu hiç ummadığı bir anda, hiç ummadığı bir yerde bir gazeteci ile karşı karşıya geldi. Ünlü mimar, geçtiğimiz gece Beyoğlu'ndaki Heaven adlı gece kulübüne kumral bir güzelle geldi. O sırada tesadüfen içeride bulunan bir gazeteci, ikiliyi dudak dudağa gördü. Görüntülendiklerini anladıklarında ise çok geçti.
Talu bu kaçamağın basına yansımasını engellemek için gazeteyi aradı, haberin çıkmasını engellemeye çalıştı ama çabaları sonuç vermedi. Ve bu kareler, ciddi bir dar boğazdan geçmekte olan Defne Samyeli-Eren Talu evliliğinin sonunu hazırladı.
Samyeli de Talu da gazetecilerden kaçmak için telefonlarını kapadı. Samyeli'ne yazarı olduğu Güneş gazetesinin çalışanlarının dahi ulaşamadığı öğrenildi.

Olay günü Kanyon'daydı
Eren Talu'nun meçhul bir güzelle objektiflere takıldığı gün, Defne Samyeli Kanyon'da görüntülenmişti. Kızı Deren ile beraber mağazaları gezen eski spiker, yaşanacak krizden bihaber gönlünce bir gün geçirmişti.
Hürriyet

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Eren Talu'nun gece `seyran'ı! (*)

GS'nin Seyrantepe stadyum inşaatı nedeniyle iflasın eşiğine gelen Talu bir kadınla görüntülenince, yakın çevresine, ` Sarhoştum, kadının biri gelip bana yapıştı, arabama bindi' dedi

(*) Gezme, gezinme

86 milyon dolar harcadığını açıkladığı Galatarasay'ın Seyrantepe inşaatını gerçekleştiremeyince, iflasın eşiğine gelen mimar Eren Talu, cumartesi sabaha karşı bir kadınla görüntülendi.
14 yıldır eski haber spikeri Defne Samyeli'yle evli olan ve iki de kız çocuğu olan Talu, cumartesi gecesi önce Nişantaşı'nda bir mekânda tek başına görüldü. Ardından Talu, orta boylu, kumral bir kadınla buluştu ve 02.30 sıralarında gazetecilerin çok fazla gitmediği mekânlardan biri olan Pera Palas Oteli'nin karşısındaki Heaven7 isimli gece kulübüne geçti.

 Araya dostlarını koydu
Talu, içeride yanındaki kadınla uzun süre dans etti ve oldukça samimi görüntüler sergiledi. 04.30'da birlikte geldiği kadınla mekândan çıkan ve otomobiline binen Talu, fotoğrafları çekilince büyük panik yaşadı. Tekrar mekâna giren Talu, korumalar ve garsonlardan "Bu fotoğrafların yayımlanmasını engellemem gerek" diyerek yardım istedi.

Araya mekânın işletmecileri girdi ve fotoğrafları çeken muhabirden görüntüleri silmesi rica edildi. Talu, hem eşine karşı zor durumda kalacağı için, hem de ekonomik durumu nedeniyle eğlence ortamında görülmek istemediği için gün boyu araya hatırlı dostlarını koymaya çalışarak fotoğrafların yayımlanmaması için uğraştı.
Bu konuda başarılı olamayacağını anlayınca da eşine durumu anlattı. Çift, ardından pazar akşamından itibaren tüm gün telefonlarını kapalı tuttu. Bir karar aşamasında olduğu öğrenilen Samyeli ve Talu sessizliğini korudu.
Çiftin bir süre önce de evlerine sürekli haciz gittiği için boşanacakları gündeme gelmişti. Eren Talu'nun evi terk ettiği iddialarına Samyeli, "Zor günler geçiriyoruz. Böyle dönemlerde bu tarz dedikodular çıkar ama iddiaların hiçbiri doğru değil. Eren evinde, hiçbir yere gitmedi. Ayrıca evimize her gün haciz geliyor" demişti.

Eren Talu'nun kuzeni ünlü söz yazarı Zeynep Talu ise kuzeninin fotoğraflarını görünce büyük şok yaşadığını ve inanamadığını söyledi.
Geçen hafta Eren Talu ve Defne Samyeli'yle yemek yediğini anlatan Talu, "Geçen cumartesi, çocuklar, Eren, Defne yemek yedik. Çok şaşırdım. Çünkü her şey yolundaydı. Nolmalde kavga bile etmez onlar. Çok mutluydular. Üstelik o gece Eren'in çok alkollü olduğu yazılmış. Uzun süredir hiç alkol almadığını biliyorum. Ona da şaşırdım. Eren'in yanındaki kadını ise tanımıyorum" dedi. 

`Sarhoştum, bir kadın yapıştı'
Eren Talu, geceyle ilgili yakın çevresine ise şu açıklamayı yaptı:
"O gece sarhoştum. Bir kadın gelip bana yapıştı ve arabama bindi. Çok içtiğim için hiçbir şey hatırlamıyorum."

Boşanmayı düşünüyor
Bir karar aşamasında olan Defne Samyeli'nin, boşanmayı düşündüğü, ancak yakın çevresine de "Kızlar olumsuz etkilenecek diye kaygılanıyorum"  dediği öğrenildi.
Milliyet


Geri Dön