23 / 04 / 2024

Mimar Hakan Kıran, nefes alan bina yapacak!

Mimar Hakan Kıran, nefes alan bina yapacak!

MYDONOSE Showland ve Haliç Metro Geçiş Köprüsü projelerinin mimarı Hakan Kıran, müteahhit olarak yatırımlarına devam ediyor. Dışarıya açılmayı planlayan Mimar Hakan Kıran, nefes alan bina yapacak.



Göktürk bölgesinde Larus Palas adlı bir konut projesi inşa eden Hakan Kıran, aynı bölgedeki yeni projesi Larus Loft için düğmeye bastı. 119 dairelik projesinde nefes alan bir bina yapacaklarını söyleyen Kıran, “Yeni yapılarda, ‘kimyasalı fazla’ yalıtım malzemeleri kullanılıyor. Ben mimar olarak eleştirdiğim bu uygulamayı kendi projemde yapmadım. Perlit adı verilen doğal, kimyasal yönü ağır basmayan ve iyi yalıtım özelliği olan bir ürün kullandım. Binalara nefes aldıran bu malzemenin endüstrisi geliştirilmeli ve kullanımı artmalı” dedi. 


Kasaba ölçeğinde büyük proje planladıkları söyleyen Kıran, “Yurtdışından ortaklık teklifleri geliyor. Larus markasını hem Türkiye’nin illerinde hem de yurtdışında büyüteceğiz” dedi. Hem mimar hem de yatırımcı olarak bir projede yer almasının tasarımda özgürlük yarattığına dikkat çeken Kıran, kimse almaz, yeterince ekonomik değil gibi müteahhit eleştirilerinin gölgesinde kalmadan hayalindeki projeyi inşa edeceğini dile getirdi. Larus Palas’ta daire fiyatlarının 185 bin dolarla 460 bin dolar arasında değiştiğini söyleyen Kıran, 24 ay sonra tamamlanması planlanan Larus Loft’ta 24 ay 0 faiz ile ödeme imkanı da sunulduğunu anlattı. Projeden yatırım amaçlı daire alanlar; günlük, haftalık ya da aylık kiraya da verebilecek. 


Hürriyet


Geri Dön