24 / 04 / 2024

Mimar Tayfun Mumcu, cool-classic tarzıyla dikkat çekiyor

Mimar Tayfun Mumcu, cool-classic tarzıyla dikkat çekiyor

Dekorasyon dünyasının özgün mimarlarından Tayfun Mumcu, modern ve klasik parçaları, kimi zaman da antika ve çağdaş koleksiyon örneklerini bir araya getirdiği cool-classic tarzıyla dikkat çekiyor



Dekorasyon dünyasının özgün mimarlarından Tayfun Mumcu, modern ve klasik parçaları, kimi zaman da antika ve çağdaş koleksiyon örneklerini bir araya getirdiği cool-classic tarzıyla dikkat çekiyor. Nişantaşı 'ndaki mağazası onun bu stilinin izlerini takip edebileceğiniz tasarımlarla dolu.

Türkiye ve yurtdışındaki birçok Beymen mağazasının iç mimarisi onun gözüyle şekilleniyordu. Üzerinde çalıştığı her proje için özel üretimler gerçekleştirip, her ince ayrıntıyı düşünüyordu. Son olarak eşi Banu Bora 'yla açtıkları Midnight Express mağazaları için birkaç adet küçük mobilya ve aksesuarlar tasarladı. Bütün bunlar olup biterken biz istediğimiz kadarına sahip olmadığımızı düşünüyorduk ki, Nişantaşı 'nda Tayfun Mumcu Mobilya açıldı.

Mağazada yer alan koleksiyonda ağırlıklı olarak Tayfun Mumcu 'nun tasarımlarının yanı sıra replika parçalar da öne çıkıyor. Downtown yaşam stilini koleksiyonda yer alan repkila mobilya ve aksesuarlar günümüz malzemeleri ile modern şehir yaşamının konforuna göre uyarlanarak evlerde yerini alıyor. Tasarımlardaki ince işçilik, doğal malzemeler, koltuk ve kanepelerin tasarımlarının yanı sıra özel kumaşları, eşsiz detaylarla bezenmiş dev boy aynaları ve elbette nostalji kokan özgün tasarımlar mağazanın öne çıkanları arasında …

Kişisellikleri ve özgünlükleri ile her biri farklı bir hikyeyi canlandıran bu tasarımlardaki eski cila ve kaplama teknikleri Tayfun Mumcu tasarımlarının ortak noktası. Mağazası, yeni koleksiyonları ve gelecek planlarını tasarımcıdan dinledik.

S: Tayfun Mumcu Mobilya 'yı açmayı ne zamandan beri planlıyordunuz
Tayfun Mumcu: Uzun süredir doğru adresi bulduğum an yapmayı hedeflediğim, üzerinde düşündüğüm bir projeydi ama öncesinde benim mobilyalarıma eşim Banu Bora ile ortak projemiz olan Midnight Express içinde yer verdik.
S: Bize Tayfun Mumcu Mobilya 'nın marka kimliğini açıklar mısınız
T. Mumcu: Özetle cool-klasik diyebilirim, downtown yaşam stilinin oluşturduğu, içinde modern ve klasik parçaların, bazen antika veya çağdaş koleksiyon örneklerinin de yer aldığı eklektik bir yaklaşım. Kendi adıma bu stilin özellikle İstanbul 'daki iç mekn projelerine çok yakıştığını düşünüyorum.
S: Mağazada yer alan mobilyaların stilinden, malzeme ve kumaş seçimlerinden bahseder misiniz
T. Mumcu: Showroom 'da bulunan koleksiyon, öncelikle benim projelerde eksikliğini duyduğum parçalardan oluşuyor. Bunlar bazen kanepe, çoğu zaman ise orta sehpalar olurdu, şimdi hepsi elimin altında. Mobilya koleksiyonu ağırlıklı olarak benim tasarımlarımdan ve replika parçalardan oluşuyor. Replikaları özellikle bugünün malzeme ve konforuna uyarlamayı, eski cila ve kaplama tekniklerini günün estetiğinde kullanmayı çok seviyorum ve tercih ediyorum. Bu anlamda gelenekçi olduğumu söyleyebilirim. Kendi kullanmayacağım mobilyaları koleksiyonuma dahil etmedim ve renkli bir koleksiyon yarattım.
S: Sizce Tayfun Mumcu Mobilya, mobilya alanında nasıl bir açığı kapattı
T. Mumcu: Benim uzun zamandır eksikliğini duyduğum ve kişisel mobilya diye tanımlayabileceğimiz mobilyalar için alternatif oluşturduk. Atölye işçiliğini hissedebildiğim, üzerinde iyi düşünülmüş eşya kavramından son zamanlarda uzaklaşılmaya başlanmıştı. Bu iki kavram benim için, ait olduğu projeye, konforu ve proporsiyonu ile yüzde yüz uyum gösteren mobilya anlamına geliyor.
S: Mobilyaların yanına aksesuar koleksiyonu eklemeyi düşünüyor musunuz
TM: Önümüzdeki sezon için yeni bir cam koleksiyonu oluşturuyoruz.
Tayfun Mumcu Mobilya;
Maçka Cad., Ralli Apt., 59/2, Nişantaşı, İst.
Tel: (0212) 296 90 71.
www.tayfunmumcu.com

1. BENİM YAşžAM TARZIM
“Hayat felsefem ‘denge ' ve ‘pozitif düşünce ile yaratılan enerji ' kavramları üzerine kurulu. Dekorasyon stilim gerek giyimimde gerek ev dekorasyonunda beğendiğim parçaları bir armoni yaratacak şekilde bir arada kullanmak. Böylece yaşadığım meknlar, ürettiklerim gibi ruhumu yansıtır. Evimde keyiflendiğim yer mutfağımdır. Mutfağımda yeni denemeler yapmak ve bunları sevdiklerimle paylaşmak, yemek kitapları okumak, yemek bloglarını takip etmek beni her zaman keyiflendirir. Pilates yaptığım sabah saatleri en sevdiğim saatlerdir. ”
Tasarımcı Örge Tulga

2. TREND
LACROIX 'DAN MOZAİK SANATI
Özellikle ıslak mekanlar için düşünülmüş olan mozaik malzemeyi bir ressamın paleti gibi kullanan markalardan biridir Sicis. Modacı Christian Lacroix, bu yenilikçi marka için yeni bir koleksiyon hazırlamış. Mozaikle yaratılmış mobilyalar 12 Nisan 'da Milano 'da ilk kez görücüye çıkacak.  

3. TEKSTİL
Rıfat Özbek 'ten Özbek yastıkları
Modacı Rıfat Özbek ve Erdal Karaman ortaklığıyla kurulan Yastık By Rıfat Özbek markası tasarım tutkunuyum diyenlerin beklentilerine cevap veriyor. Kuş tüyü dolguların içine lavanta harmanlanarak enfes kokularla yapılan yastıkların üzerindeki Özbek el işlemeleri tek tek elde yapılıyor ve sadece bir adet üretiliyor.

4. HAFTANIN TASARIMI
Markası: Molteni&C
Tasarımcı: Patricia Urquiola
Adı: Sequence kitaplık ve Night&Day kanepe
Nerede bulabilirim: Konak Mobilya, Molteni&C, Fulya
Neden almalıyım: Mat lake ve Amerikan ceviz alternatifli kitaplığın farklı yükseklik ve uzunluk alternatifi bulunuyor. Kumaş ve deri alternatifli olan kanepede istenirse farklı modüller bir araya getirilerek köşe kanepe elde edilebilir. Tüm bu kolaylıklar bu huzurlu köşeyi istemek için yeterli...

Yasemin Aksoy/Milliyet Emlak


Geri Dön