29 / 03 / 2024

Mimar ve Mühendislerden Mimar Sinan'ı anlamak paneli!

Mimar ve Mühendislerden Mimar Sinan'ı anlamak paneli!

MİMAR ve Mühendisler Grubu, ''Mimar Sinan'ı Anlamak'' konulu panelde Kocasinan Belediyesi'nde buluştu. Mimar ve Mühendisler Grubu Genel Başkanı Murat Özdemir ise, grup çalışmaları hakkında bilgiler verdi.



MİMAR ve Mühendisler Grubu, ''Mimar Sinan'ı Anlamak'' konulu panelde Kocasinan Belediyesi'nde buluştu.


Belediyede düzenlenen panele Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, İlim Yayma Cemiyeti Kayseri Şube Başkanı Oğuz Memiş, Mimar ve Mühendis Grubu Genel Başkanı Murat Özdemir, Mimar ve Mühendis Grubu Kayseri Şube Başkanı Mustafa Çapan ile grup üyeleri katıldı. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolkbayrakdar panelde yaptığı konuşmada Mimar Sinan'ı iyi anlamak gerektiğinin altını çizerek, ''Aradan 500 yıl geçmiş ve 500 yıl sonra hala onun yapmış olduğu eserler aşılamamış. Hala onun eserleri konuşuluyor ve bir adım önüne geçilememişse “O’nu” gerçekten iyi anlamak gerekir. Mevlana; medeniyet, kültür dünyamızda sözle, ruhla ne kadar etkin bir isim ise Mimar Sinan da taşa hayat vermesiyle o kadar önemli bir isimdir. Baktığınızda devşirme olarak toplanıp yeniçeri olarak Osmanlı ocağına alınmış. Oradan da bir baş mimar çıkmış. Onu buralara getiren neydi, o ruhu oluşturan neydi herhalde önce bunu anlayıp öyle hareket etmek lazım'' dedi.


Mimar ve Mühendisler Grubu Genel Başkanı Murat Özdemir ise, grup çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Özdemir, şehircilik yapılaşmalarını yakından takip etmeye çalıştıklarını söyledi. Özdemir, “Şehir yapılaşmaları insanı, aileyi ve toplumu dönüştürme makineleridir. Şehircilik planı sadece arsanın emsal değerini çarparak bulduğumuz alanı o arsaya yapı olarak yerleştirmek değildir” ifadelerini kullandı. Mimar ve Mühendisler Grubu Şube Başkanı Mustafa Çapan da, Mimar Sinan'ın çağlar öncesinden bir köprü olduğunu vurgulayarak, ''Mimar Sinan'ın hemşehrisi olmakla büyük bir kıvanç duyuyoruz'' dedi.



Hürriyet


Geri Dön