19 / 04 / 2024

Mimari projelere artık internetten ulaşılabilecek!

 Mimari projelere artık internetten ulaşılabilecek!

Kağıthane Belediyesi ile Tapu ve Kadastro 2. Bölge Müdürlüğü mimari projelerin elektronik ortamdan ulaşılmasına dair protokol imzaladı...



Kağıthane Belediyesi ve Tapu Kadastro 2. Bölge Müdürlüğü yeni bir uygulamaya imza atıyor. Belediye ve Kadastro'nun yaptığı protokole göre Elektronik Belge Yönetim Sistemi uygulamasıyla mimari projelerin hem tapu dairesine hem de belediyeye elden, sayfalar dolusu çizim halinde ulaştırılmasının oluşturduğu yük ortadan kaldırıldı. 

 

Hürriyet Gazetesi'nden alınan habere göre Kağıthane Belediyesi hayatı kolaylaştırmak adına tapuda yeni bir dönemi başlattı. Bundan sonra mimari projeler belediyeden tapu dairesine elektronik ortamda ulaştırılacak.

 

Konuya ilişkin bilgi aktaran Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç; "İmzalanan protokol ile kurulan ortak sistemde; kat irtifakı ve kat mülkiyeti işlemleri için istenen belgeler elektronik ortamdan Tapu Müdürlüğü ile paylaşılacak. Vatandaşlar kat irtifakı ve kat mülkiyeti işlemleri için mimari projelerin belediyeden müdürlüğe elektronik ortamda gönderilmesini talep ederek, işlemlerini kısa sürede tamamlayabilecek. Çizimlerin e-proje şeklinde ulaştırılması hem incelemede sağlıklılığı hem de gereksiz evrak yığınından kurtulmayı sağlayacak’’ ifadelerini kullandı

 

Kağıthane Tapu Müdürü Faruk Tekin ise yeni uygulamanın faydalarını şu şekilde sıraladı; “Tapu dairelerinde özellikle geçmiş yıllardaki kayıtlara ulaşmak uzun zaman alıp gereksiz iş yükü oluşturuyordu. Bu da işlemlerin uzamasına ve düşük iş verimliliğine neden oluyordu. E-arşivleme yoluyla tüm belgelerin depolanması hem belgelerin sağlıklı tutulması hem de bilgilerin korunması ve bilgiye ulaşım anlamında büyük rahatlık sağladı”. 

 


Geri Dön