24 / 04 / 2024

Mimarlar Odası TOKİ'ye dava açtı!

Mimarlar Odası TOKİ'ye dava açtı!

TOK İ’nin düzenlediği ‘7 İklim 7 Bölge Gelenekten Geleceğe Ulusal Mimari Proje Yarışması’na, Yarışmanın yürütmesinin durdurulması ve iptali talebiyle Mimarlar Odası Ankara Şubesi dava açtı.



TOKİ’nin düzenlediği ‘7 İklim 7 Bölge Gelenekten Geleceğe Ulusal Mimari Proje Yarışması’na, Mimarlar Odası  Ankara  Şubesi dava açtı.


‘Yarışmanın yürütmesinin durdurulması ve iptali’ talebiyle dava açıldığını kaydeden Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, yarışma şartnamesinin hiçbir yasal düzenlemeyi dayanak almadığını ileri sürdü. Yarışmayla elde edilen projeleri önemsediklerinin altını çizen Candan, şu ifadeleri kullandı:

“Yarışma süreçleri hakkaniyetli olmalı. Yarışma bir yasal düzenlemeyi dayanak almıyor. Yarışma süreci hazırlık aşamasından başlayarak yarışma sonrası süreçte de bilinmeyen bir süreç tanımlanıyor. Mimari proje üretilirken, yapılacağı yer, arazi, kullanıcıların ihtiyaçları, sosyal ve kültürel  beklentileri ile birlikte şekillenir. Mimari projenin tasarlanmasının istenildiği alan belli değildir, nerede yapılacağı bilinmeyen bir  yere proje üretmek, gerçekçi değil, hayalidir.”

 


Hürriyet




Geri Dön