25 / 04 / 2024

Mimarlar Odası’na Bauhaus sergisi!

Mimarlar Odası’na Bauhaus sergisi!

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nde Bauhaus’un 100. yılı nedeniyle bir fotoğraf sergisi düzenlenecek. Sergi 9 Nisan'da başlayacak.



Mimarlar Odası tarafından 9 Nisan'da İstanbul Büyükkent Şubesi’nde Bauhaus’un 100. yılı nedeniyle bir fotoğraf sergisi açılıyor.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; 24 Nisan’a kadar gezilebilecek ve Ernst Reuter Girişimi’nin desteği, Goethe-Institut ve Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent işbirliği ile düşlenen sergi, Hans Engels’in fotoğraflarından oluşacak.

Dessau’daki restore edilmiş Meisterhäuser binalarını görünce Hans Engels’in aklına gelen şey, “Acaba başka yerlerde tanınmış Bauhaus mimarisi dışında kalan henüz tanınmamış Bauhaus mimarisi var mıdır?” diye araştırmak oldu. 

Uzmanlarla yapılan görüşmeler sonucunda günümüzde halen mevcut Bauhaus binalarının tümünü içeren bir kayıt bulunmadığını fark edip, bunun üzerine önce arşivlerde sonra seyahat ederek araştırmalara başladı. 

Serginin amacı, tanınmış ile unutulmuş olanı, yeniden inşa edilen ile tadil edileni ya da çöküp gideni eşit biçimde belgelemek ve böylelikle kamuoyu bilincinde Bauhaus mimarisine ait bütüncül bir tablo yaratacak.


Geri Dön