28 / 03 / 2024

Mimarlar Odası'ndan Demir Kafes arazisi plan değişikliğine itiraz!

Mimarlar Odası'ndan Demir Kafes arazisi plan değişikliğine itiraz!

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin “Demir Kafes” arazisinde daha önce yapılan plan değişikliklerinin iptal edilmesine karşın 6. kez plan yaptığını ve bu planı da yargıya taşıyacaklarını belirtti.



Büyükşehir Belediye Meclisi’nin “Demir Kafes” arazisinde daha önce yapılan plan değişikliklerinin iptal edilmesine karşın 6. kez plan yaptığını ve bu planı da yargıya taşıyacaklarını belirten Mimarlar Odası  Ankara  Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Demir Kafes plana doymuyor, amaç mahkeme kararlarını dolanmak” dedi.


Belediye Meclisi’nde yapılan plan değişikliğine ilişkin açıklama yapan Candan, şunları söyledi: “Demir Kafes planı bir kentin ihtiyacından değil, ranttan kaynaklı sürekli plan değişikliği yapılıyor. Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından Çankaya İlçesi Karakusunlar 29096 ada 10 parselde 1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar plan değişikliği oy çokluğu ile 6. kez yapıldı .Üst üste mahkeme tarafından iptal edilen plan değişikliğinden vazgeçin. Söz konusu alana ilişkin olarak Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi 13.09.2012, 14.12.2012, 15.03.2013, 21.10.2013 ve 17.01.2014 tarihlerinde 5 plan değişikliğine gitti. Yapılan 5 plan değişikliğini de yargıya taşıyarak, iptal ettirdik. Şimdi de söz konusu alana ilişkin 6. plan değişikliği yapıldı. Eylül 2012’den gelen bu Meclis kararları silsilesinin tek amacı plan notlarında tali değişiklikler yaparak mahkeme kararlarını dolanmaktır. 6. plan değişikliği ise 15.04.2016 tarih 765 sayılı belediye Meclis kararı ile onaylanmıştır. Bu plan değişikliği ile yine mahkeme kararları dolanılmak suretiyle aynı yoğun yapılaşma koşulları getirilerek başlayan inşaatların tamamlanması amaçlanmıştır.”


YARGIYA TAŞIYACAĞIZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve bu kararlarda imzası bulunan Meclis üyeleri hakkında “Mahkeme kararını hükümsüz kılmak amacıyla tali değişiklikler yapması nedeniyle görevi kötüye kullanmaktan” suç duyurusunda bulunduklarını ancak soruşturma izni verilmediğini belirten Candan, “Yargı kararlarına rağmen değişiklikleriyle inşaatlara devam devam edilmesi hukuksuzluktur. Yeni plan değişikliğini de yargıya taşıyacağız. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bu hukuksuz uygulamayı en az 10 yıldır sürdürüyor. Buna artık dur denilmeli” dedi.


Hürriyet 


Geri Dön