29 / 03 / 2024

MIPIM 2015'in yıldızı Kanal İstanbul oldu!

MIPIM 2015'in yıldızı Kanal İstanbul oldu!

Fransa’nın Cannes kentinde başlayan MIPIM Uluslararası Gayrimenkul Fuarı’nda bu yıl ‘Türkiye’ geçidi yaşanıyor. İstanbul Çadırı ve içinde yer alan İstanbul maketi büyük ilgi toplarken, Kanal İstanbul projesi fuarın yıldızı oldu.



Fransa’nın Cannes şehrinde 26. kez düzenlenen dünyanın en önemli gayrimenkul fuarı MIPIM dün başladı. Türkiye’nin bu yıl firmalar dışında şehir tanıtımlarını da öne çıkardığı fuar dört gün sürecek. İstanbul Ticaret Odası (İTO) 96 metrekarelik Yaşayan İstanbul maketini sergilemeye başladı. Ses ve görüntü efektleriyle İstanbul’un 24 saatini anlatan maket, İTO girişimiyle kurulan 300 metrekarelik ‘İstanbul Çadırı’nda gösteriliyor. Fuarda yabancı yatırımcıların en çok ilgilendiği proje ise Kanal İstanbul oldu.


‘İcraatta tasarruf aranmaz’

Yoğun ilgiyle karşılanan İstanbul Çadırı’nda her yarım saatte bir maketin sunumunun yer aldığı gösteri yapılıyor. İTO Başkanı İbrahim Çağlar’ın ‘fuarın en iyi konumunda’ olarak tanımladığı İstanbul Çadırı’na, toplam 3.5 milyon euro harcandı. Çağlar, “İtibar ve icraatta tasarruf aranmaz, ortaya koyduğumuz vizyon ve çekim gücü çok önemli. Maketin maliyeti ise 1.5 milyon euro. Bu sektörün ihtiyacı olan her şeyi sağlamak için destek veriyoruz, firmalar da bunun için yanımızda. Bu rakamlar bir yabancı yatırımcının İstanbul’da küçük bir projeye gelmesiyle bile fazlasıyla karşılanır” dedi. Çağlar, çadırda pek çok yatırım ve projenin sergilendiğini, yabancı yatarımcıların ise en çok Kanal İstanbul, Finans Merkezi, kentsel dönüşüm konularını sorduklarını söyledi.


‘Herkes Kanal’ı soruyor’

Çağlar, “Kanal İstanbul gibi büyük bir projenin küçültülmüş halini buraya entegre edemedik. Gelecek yıl daha büyük bir alan almak için çalışmalara şimdiden başlıyoruz. Yepyeni bir şehir kuruluyor, etrafında çok önemli ulaşım ağları olacak, bu yüzden Kanal İstanbul bölgesi yabancıların en çok sorduğu alan. İTO olarak özellikle potansiyeli böylesine yüksek yerlerin tanıtımına da özen gösteriyoruz” diye konuştu.

Çadırda İstanbul maketinin yanısıra, Beyoğlu Belediyesi maketi, Ataşehir Finans Merkezi ve Kuzu Grubu’nun projesi olan Sea Pearl’ün de maketi yer alıyor. İstanbul Valisi Vasip Şahin ise İstanbul’un tüm yatırımcılara önemli fırsatlar sunmaya devam ettiğini belirterek, “İstanbul önümüzdeki on yıllarda sadece Türkiye’nin değil, tüm dünyanın ticaret merkezi olacak” dedi.


Dar gelirliye müjdeyi MIPIM’de verdi


TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, İstanbul Avrupa yakasında dar gelirli vatandaşlar için 1500 konut satışa çıkaracağız. Kentsel dönüşüm ve kamu projeleri nedeniyle halka kuralı arz uzun zamandır yapılmamıştı, bunu hayata geçireceğiz. Kira öder gibi ödeme yapacaklar. Bir kısmı sadece ilk evini alacaklar için olacak, cumartesi günü bir basın toplantısıyla ayrıntıları anlatacağız” dedi.


Milliyet


Geri Dön