27 / 04 / 2024

MIPIM bu sene geçmiş yılları aratıyor

MIPIM bu sene geçmiş yılları aratıyor

Kriz nedeniyle önceki yıllara göre nispeten sönük geçtiği gözlenen MIPIM'in en çok ilgi çeken ülkeleri İngiltere ve Rusya oldu



Denize nazır fuar alanının dışında, çadırlarda dev standlar açan iki ülke yeni projelerini sergiledi. Londra standında kentin dev maketinde gelenleri karşılarken, kentsel dönüşüm projeleri teker teker yatırımcılara tanıtıldı. Rus kenti Soçi de yeni yapacağı gayrimenkul projelerini, stadyumları ve turizm tesislerini görücüye çıkardı.
Tebernüş Kireçci

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

Cannes bu sene geçmiş yılları aratıyor
Avrupa'nın en büyük gayrimenkul fuarlarından MIPIM fuarına bu yıl toplam sekiz Türk şirketi katıldı. ORA, Tekfen Gayrimenkul, Tulip Turkuaz, Eria Partnes ile GYODER ve  TOKİ  de fuara katılanlar arasındaydı. Fuara katılan tek Türk mimarlık şirketi ise Hakan Kıran Mimarlık oldu. Türk şirketleri ayrı bölümlerde stand açarken fuarda en çok Fransız, İngiliz ve Rus standları ilgi çekti. İngilizler fuar alanı dışında kurdukları özel bir çadırda tüm şirketlerini toplarken, Fransız ve Rusların da aynı metodu benimsediği görüldü. Türk şirketleri ise oldukça dağınık bir görüntü sergiledi. Katılımcılar fuarın geçmiş yıllara göre oldukça sönük geçtiğini dile getirdi.
Sabah


Geri Dön