19 / 04 / 2024

MIPIM Fuarı'nın 26'ıncısı 10-13 Mart'ta gerçekleşecek!

MIPIM Fuarı'nın 26'ıncısı 10-13 Mart'ta gerçekleşecek!

10-13 Mart'ta Cannes'da düzenlenecek gayrimenkul fuarı MIPIM için geri sayım başladı. İstanbul Çadırı kurulacak fuara Türkiye'den 600'ün üzerinde katılımcı bekleniyor...



10-13 Mart'ta Cannes'da düzenlenecek gayrimenkul fuarı MIPIM için geri sayım başladı. İstanbul Çadırı kurulacak fuara Türkiye'den 600'ün üzerinde katılımcı bekleniyor. Fuarda hem şehirler hem de gayrimenkul projeleri tanıtılacak. Bu yıl 26'ıncı kez gerçekleşecek gayrimenkul fuarı MIPIM'in Türkiye için geçmiş yıllara kıyasla daha verimli geçmesi bekleniyor. 


Fransa Cannes'da 10-13 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek fuarda 300 metrekarelik İstanbul Çadırı kurulacak. Çadırın içinde 96 metrekarelik dijital İstanbul maketi ve İstanbul projeleri sergilenecek, kentin yaşamı canlı yansıtılacak. Alkaş'ın Türkiye temsilciliğini yaptığı fuara Türkiye'den 600'ün üzerinde katılım bekleniyor. Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer, özellikle şehirler düzeyinde ilk kez bu kadar yüksek bir ilginin olduğunu vurguladı. Başta İstanbul, Ankara, Antalya ve Balıkesir olmak üzere pek çok şehir, vitrinlerindeki en son projelerle global yatırımcılarla bir araya gelmeyi planlıyor. 


YABANCILARLA İLİŞKİ GELİŞECEK 

MIPIM'de ilk kez 2 yıl üst üste Onur Ülkesi seçilen Türkiye'ye, uluslararası yatırımcılarının büyük ilgi gösterdiğini vurgulayan Aközer, "MIPIM'de Türkiye'yi her yıl giderek daha çok büyüyen bir katılımcı kitlesiyle temsil ediyoruz. Bu, Türkiye'nin yükselen değerlerini tüm dünyada temsil etmek ve yabancı yatırımcılarla işbirliği yapmak adına son derece sevindirici bir gelişme" dedi. 


Aközer, MIPIM'in gayrimenkul yatırımcıları kadar gayrimenkul sektörüne yatırım yapmak isteyen global yatırım fonlarının da dünyadaki en önemli randevu noktası olduğuna işaret etti. Aközer, "MIPIM 2015'e katılan şehirlerimiz de uluslararası fon şirketleri ve yatırımcılar ile birebir toplantılar organize edecekler" dedi. 


DEV MAKET KURULACAK 

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO)önderliğindeki bu projede, İstanbul'un geleceğine yön verecek mega projeler ve kamu yatırımları teknoloji de kullanılarak sergilenecek. Uluslararası katılımcılar, İstanbul'u 96 metrekarelik dev bir makette görebilecek. 


İstanbul maketinde, her saat başında İstanbul'un seslerini, tarihini yansıtan şovlar yapılacak. İstanbul Çadırı içerisindeki; 96 metrekarelik İstanbul maketi dışında Beyoğlu bölgesi de maketiyle Beyoğlu da vurgulayacak. Emlak Konut Finans Merkezi ve Batı Ataşehir projelerinin yer aldığı Ataşehir bölge maketi ve Kuzu Grup'un Sea Pearl projeleri ayrı maketlerle dikkat çekecek. Ayrıca geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Türkiye pavilyonu olacak. Burada, birçok şehrimizin özel firma projeleri sergilenecek. 


Türkiye Pavüyonu'nda;  Ankara  Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Ticaret Odası önderliğinde; Ankara Uluslararası Fuarcılık, Otonomi ve Podium AVM'nin proje maketleri sergilenecek. 

Pavilyonda; Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım, Aksoy İnşaat, Söğüt İnşaat stantları bulunacak. Ayrıca, Artaş İnşaat, Aydınlı Grup ve Invest İnşaat ortaklığıyla inşa edilen Vadistanbul stantları da yer alacak. 


MIPIM Konferans Programı'nda, 11 Mart Çarşamba günü Türkiye'ye yatırım fırsatlarının değerlendirileceği bir ana oturum gerçekleşecek. İstanbul Çadırı'nda ve Türkiye Pavüyonu'nda mega projeler ve şehir yatırımları uluslararası yatırımcılara anlatılacak. 


Protokolün, belediyelerin, ticaret odalarının ve üst düzey gayrimenkul yöneticilerinin konuşmacı olarak katılacağı oturumlar "İstanbul Yatırımcılar İçin Neler Vaat Ediyor", "Neden Yatırım İçin Türkiye", "Çağdaş Türkiye Mimarlığı: Küresel Ölçekte Gelişen Olanak ve Kısıtlar", "13 Milyon Turistin Geldiği Antalya'ya Siz Yatırım İçin Gelin", "Kentsel Dönüşüm Yolculuğu: Farklı Semtler, Farklı Projeler", "Geçmişin görkemi ve geleceğin artan yatırım değeri ile İstanbul'un kalbi Beyoğlu" başlıklarından oluşuyor. Her yıl 20 bin ziyaretçinin katılımıyla gerçekleşen Resmi MIPIM Açılış Kokteyli'nin bu yılki ev sahibi İTO ve Beyoğlu Belediyesi olacak. Kokteylde yatırımcıya Türk tatları ve kültürü anlatılacak. 


Hürriyet


Geri Dön