29 / 03 / 2024

MIPIM'da dünya gayrimenkul devleri buluşuyor!

MIPIM'da dünya gayrimenkul devleri buluşuyor!

Fransa'nın Cannes kentinde gayrimenkul sektörünün aktörlerini bir araya getiren MIPIM, 16 Mart Salı günü başlıyor



Fransa'nın Cannes kentinde gayrimenkul sektörünün aktörlerini bir araya getiren MIPIM, 16 Mart Salı günü başlıyor. Bu yıl 21'nci kez düzenlenen etkinlikte 29.000 karar geliştirici, 7.600'ün üzerinde önde gelen yatırımcı ve 80 ülkeden 18.000 katılımcı bekleniyor. Yatırımcılar, yükleniciler, son kullanıcılar, mimarlar, otel şirketleri, yerel yönetimler ve emlak ofisleri  dört gün boyunca sürdürdükleri projelerini sunmak ve iş ilişkilerini geliştirmek için toplanacaklar.

MIPIM 2010'a Türkiye'den katılım gösterecek firmalar ise şöyle: Zorlu Development, Tulip Gayrimenkul, Sur Yapı, Servotel Corporation, Renesans Gayrimenkul, Nurol Holding, Krea Gayrimenkul, Kıyı Gayrimenkul, Hakan Kıran Architecture, Extansa İstanbul, Dumankaya İnşaat, Aksoy İnşaat, ACE Planlama, Emlak Konut Gayrimenkul, TOKİ, Paladin Realty Partners, TSKB Gayrimenkul Değerleme, Suyabatmaz Mimarlık.

2009 katılımcı istatistikleri
17.658 gayrimenkul profesyonelleri
1.871 sergilenen şirketler
3.575 yatırımcılar
350 kurumsal son kullanıcılar

MIPIM Architectural Review Gelecek Proje Ödülleri 2010
Architectural Review ve MIPIM işbirliğinde verilen 2010 AR/MIPIM Future Projects Awards'ı kazanan projeler Şubat ayı başında açıklanmış, Suyabatmaz Mimarlık tarafından tasarlanan Güneşli Kule projesi ofis kategorisinde kazanan proje olmuştu. Bu yıl, Ofis, Yenileme & Masterplan, Konut, Yüksek Yapı, Sürdürülebilirlik, Büyük Kentsel Projeler, Karma Kullanım ve Ticari/Dinlenme olmak üzere 8 kategoride ödül verildi. Ayrıca 16 proje de "Görülmesi Gerekenler" olarak belirlendi. Büyük ödül ise Jean Nouvel ve Sidell Gibson Architects'in Londra'da yaptığı dev bir karma kullanımlı proje olan One New Change'e verildi.


Ödül alan projeler şöyle:
Ofis: Güneşli Tower, Bağcılar, İstanbul
Tasarım: Suyabatmaz Mimarlık

Yenileme&Masterplan: Nordhavnen, Kopenhag, Danimarka
Tasarım: FXFOWLE Architects

Konut: Mina El Hosn' Konut Projesi, Beyrut
Tasarım: LAN Architecture

Yüksek Yapı: Al-Birr Foundation Genel Merkezi "Garden Tower", Riyad, Suudi Arabistan
Tasarım: Perkins+Will

Sürdürülebilirlik: Town Town Ofis Kulesi, Viyana, Avusturya
Tasarım: COOP HIMMELB(L)AU Wolf D. Prix / W. Dreibholz & ZT GmbH

Büyük Kentsel Projeler: Amfora Amstel
Tasarım: Zwarts & Jansma Architects

Karma Kullanım: One New Change, Londra, İngiltere
Tasarım: Ateliers Jean Nouvel ve Sidell Gibson Architects

Ticari/Dinlenme: Nebuta-no-ie Warasse, Aomori City, Japonya
Tasarım: Japan kk & d/dt Arch Inc ve Frank la Rivière Architects Inc
Tebernüş Kireçci

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

Cannes buluşması için 3 gün kaldı
Fransa'nın Cannes kentinde gayrimenkul sektörünün aktörlerini bir araya getiren MIPIM, 16 Mart Salı günü başlıyor. Bu yıl 21'inci kez düzenlenen etkinliğe 29 bin karar geliştirici, 7 bin 600'ün üzerinde önde gelen yatırımcı ve 80 ülkeden 18 bin katılımcı bekleniyor.
4 gün sürecek ve 80 ülkenin mimarlarını, yatırımcıları ve emlak ofisleri başta olmak üzere pek çok kesimi bir araya getirecek olan MIPIM 2010'a Türkiye'den de alanının ünlü isimleri katılıyor. Türkiye'deki başlıca katılımcılar ise şu isimlerden oluşuyor: Zorlu Development, Tulip Gayrimenkul, Sur Yapı, Servotel Corporation, Rönesans Gayrimenkul, Nurol Holding, Krea Gayrimenkul, Kıyı Gayrimenkul, Hakan Kıran Architecture, Extansa İstanbul, Dumankaya İnşaat, Aksoy İnşaat, ACE Planlama, Emlak Konut Gayrimenkul, TOKİ, Paladin Realty Partners, TSKB Gayrimenkul Değerleme ve Suyabatmaz Mimarlık.
Türkiye'den Güneşli Kule ödül aldı
Fuar organizasyonu çerçevesinde verilen ödüllerin sahipleri ise fuar gününden çok önce açıklandı. Architectural Review ve MIPIM işbirliğinde verilen 2010 AR/MIPIM Future Projects Awards'ı kazanan projeler şubat ayı başında açıklanmıştı. 8 kategoride ödülün verildiği organizasyonda  Suyabatmaz Mimarlık tarafından Bağcılar'da tasarlanan Güneşli Kule projesi ofis kategorisinde kazanan proje olmuştu.
Tebernüş Kireçci


Geri Dön