26 / 04 / 2024

Mithat Balıkçıoğlu Bebek'teki evine giremiyor!

Mithat Balıkçıoğlu Bebek'teki evine giremiyor!

Mithat Balıkçıoğlu kiracısının evi boşaltmadığını, kontratta tahrifat yaparak restorana çevirdiğini iddia etti




Baba mirası evini 1997'de kiraya veren Mithat Balıkçıoğlu'nun hayatı o günden beri 'kabusa döndü'... Balıkçıoğlu, kiracısının evi boşaltmadığını, kontratta tahrifat yaparak restorana çevirdiğini iddia etti

Bebek'te denize sıfır baba yadigarı üç katlı apartmanın sahibi olan Mithat Balıkçıoğlu, binasının sahte kira kontratıyla işgal edildiğini ve tapulu evine giremediğini iddiasıyla 4 Haziran'da İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Balıkçıoğlu, suç duyurusunda babası Ali Balıkçıoğlu tarafından 1955'te Bebek'te yapılan ve çocukluğunun geçtiği apartmana kiracısı yüzünden 9 yıldır giremediğini iddia etti. Balıkçıoğlu babasının 1978'de vefat etmesinin ardından ağabeyi ve iki kız kardeşinden hisselerini satın alarak, Bebek'te değeri yaklaşık 5 milyon doları bulan apartmanın tek sahibi oldu. Ardından kendi deyimiyle 'hayatını kâbusa çeviren olaylar' şöyle gelişti: Balıkçıoğlu, üç katlı apartmanının 150 metrekarelik bodrum katını 1 Ocak 1997'de yaptığı kontratla Turgut Kızılkaya adlı bir işletmeciye aylık 2 bin 500 dolar karşılığı Türk lirasına kiraya verdi. İkinci katında kendisi, en üst kata ise yaşlı ablası oturmaya başladı. İddiaya göre kira kontratının dolmasına iki hafta kala 14 Aralık 2001'de noter kanalıyla kiracısına ihtarname yollayan Balıkçıoğlu, bir sonuç alamadı. Polisle birlikte giden Balıkçıoğlu'na kontratın 5 değil, 15 yıllık olduğu söylendi. Bu sırada tehditler almaya başlayan Balıkçıoğlu, evinden ayrıldı. 2004'te, kiraladığı katı boşaltacağını söyleyen kiracı Turgut Kızılkaya, önce kapıların kilidini değiştirdi. Ardından kiracısı olduğu bodrum katının dışında, Balıkçıoğlu'nun ve ablasının ayrıldığı iki katta ve binanın çatısında hızlı bir tadilat süreci başlattı. Kızılkaya, 2009 martında da ortağı Selçuk Kürkoğlu ile beraber bir restoran hizmete açtı. Bu yıl ise üç ayrı işletme daha açabilmek için Beşiktaş Belediyesi'ne başvuruda bulundu.

"EVİME 9 YILDIR GİREMİYORUM"
Kira kontratında açıkça tahrifat yapılarak, 5 yıllık sürenin 15 yıla çıkartıldığını iddia eden ve savcılığa suç duyurusunda bulunan Balıkçıoğlu, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Son bir yıldır bugün kira değeri en az 30 bin TL olacak üç katlı apartmana, sadece bin 500 TL ödüyorlar. O parayı da düzenli yatırmıyorlar. Yatırılan bu kiraya da dokunmuyor, hesapta bloke ediyorum. Çünkü evimi gasp ettiler, izinsiz duvarları kırıp özel eşyalarımızı yok ettiler. Evimizi kendi özel mülkleri gibi kullanıyorlar. Dokuz yıldır tapusu bana ait olan evime giremiyorum. Şehrin göbeğinde gasp edildim, yardım eden kimse yok. Eski avukatım Hulusi T. bugüne kadar yaptığımız suç duyuruları, tahliye davaları ve diğer hiçbir süreci takip etmemiş. Hulusi T. işgâlcilerle birlikte hareket edip benim mağdur edilmemi sağladı."
Erhan ÖZTÜRK/Sabah


Geri Dön