20 / 04 / 2024

MNG 600 ton kargo poşetini topladı, okul inşa etti!

MNG 600 ton kargo poşetini topladı, okul inşa etti!

Dünyanın en büyük kargo şirketlerinden biri olan Fedex ile özel lisans anlaşması imzalayan ve şirketin Türkiye temsilcisi olan MNG Kargo, sosyal sorumluluk projeleri ile marka imajını güçlendirmeyi amaçlarken, k



Dünyanın en büyük kargo şirketlerinden biri olan Fedex ile özel lisans anlaşması imzalayan ve şirketin Türkiye temsilcisi olan MNG Kargo, sosyal sorumluluk projeleri ile marka imajını güçlendirmeyi amaçlarken, kargo taşımacılığında da bir dizi yeniliğe hazırlanıyor. MNG Kargo Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Aslan Kut, “Posta ve kargo taşımacılığında mevzuat değişikliği yapılması ile birlikte sektörde hizmet kalitesinde önemli yenilikler olacak. MNG Kargo olarak biz de bir dizi sürprizler hazırlıyoruz. Daha kaliteli, daha çeşitli ve daha ekonomik koşullarda hizmet vermeyi amaçlayan ve bu hizmeti en ileri teknoloji ile sunmayı öngören bu sürprizleri bu yıl bitmeden açıklayacağız” dedi. MNG Kargo, “Kargo poşetleri kutuya, çocuklar okula” isimli projesi kapsamında, 600 tondan fazla plastik kargo poşetini geri dönüştürdü, 250 öğrenci kapasiteli, 8 derslikli MNG Kargo Bitlis Merkez İlköğretim Okulu’nu inşa etti. Bitlis’te inşa edilen ve 2010-2011 öğretim yılına başlayan ilköğretim okulunun açılış töreni ardından basın mensuplarıyla bir değerlendirme yapan Genel Müdür Aslan Kut, “MNG kargo olarak bir dünya şirketi vizyonuyla sosyal sorumluluk alanında etkin bir rol oynamak istiyoruz” dedi.

“BİR GÜN BİLE GECİKMEMEK LAZIM”

Kampanyanın sürdürülebilir bir kampanya olduğunun altını çizen Aslan Kut, “Kargo sektörü sürekli bir büyüme içinde. Naylon poşetle kargo taşımacılığı devam edecek. Her gün binlerce naylon poşet atığı oluşuyor. Bu poşetlerin doğada en az 400 yıl bozulmadan kaldığını düşünürsek çevre açısından gelecek kuşakları da etkileyebilecek bir olumsuz tablo ile karşı karşıyayız. Bir gün bile gecikmenin önemli olduğunun farkındayız. Bu atıkları bir şekilde geri toplamak zorundayız. Ve biz bu farkındalığı tüm müşterilerimizle ve paydaşlarımızla da giderek artan bir oranda paylaşmak istiyoruz. Kampanyamıza daha çok şirketin katılması çağrısında bulunuyoruz” diye konuştu.

“AYDA 25 MİLYON NAYLON POŞET ATIĞI OLUŞUYOR”

Aslan Kut, kargo taşımacılığında kullanılan naylon poşet sayısının ayda yaklaşık 25 milyon olarak hesaplandığını belirten ve bir yılda da 300 milyon naylon poşet atığı ortaya çıktığına dikkat çekerek, “Biz bir aylık poşeti toplayarak bir okul yaptık. Eğer tüm poşetler geri kazanım sürecine sokulabilirse her ay bir okul yapılabilir. Biz bu kampanyayı genişleterek ve yaygınlaştırarak daha fazla okul yapmak istiyoruz. Biz bu sosyal sorumluluk projesini moda olsun diye yapmadık. Gerçekten inanarak bu işe girdik ve ısrarla da sürdürmeye kararlıyız. Ayrıca dünya şirketi olma ve dünya standardında kargo hizmetini Türkiye’nin her yerine götürmeye kararlı olurken, sosyal sorumluluk bilincini tüm MNG Kargo çalışanları içinde de daha etkin kılmak istiyoruz” dedi.

“ALTI AYDA BİR OKUL YAPAR HALE GELMEK İSTİYORUZ”

Kampanya hedefleri hakkında da bilgi veren Aslan Kut, “Şu anda Türkiye’de 36 bin noktada MNG Kargo kutuları var. Hedefimiz önümüzdeki bir yılda bu toplama kutularının sayısını 100 bin noktaya çıkarmak. Eğer kampanya bu hızda giderse toplanan naylon kargo poşetlerin geri kazanımı yoluyla 6 ayda bir okul yapabilir hale geleceğimize inanıyorum” görüşünü ifade etti. Bu tarz bir kampanyada ticari bir değer oluşturmayı düşünmediklerinin altını çizen Kut, bir soru üzerine, “Bu bir sosyal sorumluluk projesi. Bu yolla iş potansiyelimizi arttırmak gibi bir hedefimiz kesinlikle yok. Ancak bu kampanyanın kamuoyunda büyük bir sempati yarattığını da memnuniyetle gözlemliyoruz” yanıtını verdi.

“GÜNDE 300 BİN KARGO DAĞITIYORUZ”

Dünya şirketi olma vizyonu doğrultusunda 2009 yılı başında Fedex ile 10 yıllık bir işbirliği anlaşması yaptıklarını hatırlatan Aslan Kut bu konuda şunları söyledi: “Dünya standartlarında kargo hizmetini tüm Türkiye’ye yayma konusunda önemli bir noktaya geldik. Günde 300 bin kargo taşıyoruz. Fedex ile yaptığımız Türkiye temsilciliği anlaşmasıyla dünya şirketi olma yolunda da önemli bir adım attık. Bu işbirliğimiz her geçen gün daha da verimli sonuçlar üretiyor. Bugün İstanbul’un yanı sıra Anadolu’dan bir kargoyu ABD ve Avrupa’nın herhangi bir noktasına 24 saat içinde teslim ediyoruz. Gaziantep’ten, Bursa’dan, Konya’dan Adana’dan, Antalya’dan  İzmir  veya Ankara’dan alınan bir kargo Fedex kanalıyla artık ABD veya Avrupa’nın herhangi bir noktasına ertesi gün ulaşıyor. Bu çok önemli bir gelişme. Çünkü Anadolu’nun ihracatçının rekabetçi gücünü bu yolla dünyaya taşıyoruz. ABD’den alınan bir kargo da Türkiye’de İstanbul ve Bursa’ya aynı gün, diğer bölgelere de 24 saat içinde ulaşıyor.”

“CİRODA BÜYÜMEYE DEĞİL, KALİTEYİ ARTTIRMAYA ODAKLIYIZ”

Aslan Kut, MNG Kargo olarak büyüme hedefini sadece ciro artışı olarak görmediklerini belirterek, “Sadece ciro odaklı bir büyümeyi çok anlamlı bulmuyoruz. Hizmet kalitesini sürdürülebilir bir modelde sürekli arttırmak ve bu yolla büyümeye hız vermek şirket politikamız içinde daha önemli yer tutuyor. Hacimsel ve sayısal büyümeden ziyade niteliksel büyüme yaklaşımımız var. Bugün 1750 noktada hizmet veriyoruz ve bu noktaların yüzde 80’i kargoyu 24 saat içinde hedefine ulaştırıyor. Bu yıl sonuna kadar hizmet verdiğimiz nokta sayısını 2 bine, gelecek yıl içinde de 2 bin 200 noktayı hedefliyoruz. Eğer posta sektörü ile ilgili yasal düzenlemeler yapılırsa bu büyümeyi rahatlıkla gerçekleştirebiliriz” diye konuştu.

BİTLİS’TE TÖREN

Öte yandan MNG Kargo, Bitlis Merkez İlköğretim Okulu’nun 2010-2011 öğrenim yılına başlaması dolayısıyla bir etkinlik düzenledi. Törene, MNG Kargo Bitlis Merkez İlköğretim Okulu’nun açılışını MNG Kargo Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aslan Kut, Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sadettin Sabaz ve Bitlis Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz katıldı. MNG Kargo Genel Müdürü Aslan Kut, öğrencilerin de katıldığı törende yaptığı konuşmada, “Poşetler Kutuya, Çocuklar Okula” projesini, bundan iki yıl önce başlattıklarını ve ilk günden itibaren projeye artan sayıda kişi ve kurumun destek verdiğini söyledi. Bugün on binlerce kurumun, atık kargo poşetlerinin, MNG Kargo’nun geri dönüşüm kutularında biriktiğini belirten Aslan Kut, “Projemize şirketlerimiz ve iş merkezlerinden gelen destek arttıkça, daha kısa sürede daha çok okul yaptırmamız mümkün olacak. Şu noktaya dikkat çekmek isterim ki, projenin yürümesi için gereken tüm masrafları kendi bütçemizden karşılıyor, topladığımız atık poşetlerden elde ettiğimiz gelirin tamamını ise hiçbir kesinti yapmaksızın doğrudan, açtığımız Okul Hesabı’na aktarıyoruz” dedi.

PROJEYE 20 BİN FİRMA ÇALIŞANI KATILDI

MNG Kargo ailesinin üyeleri olarak, çevreye ve yaşama duyarlı yaklaşık 20 bin firma çalışanıyla birlikte 2 yıldır, Türkiye çapında 30 bini aşkın nokta üzerinden, atık kargo poşetleri toplama çalışmalarına devam ettiklerini belirten Aslan Kut, sözlerine şöyle devam etti: “İş yerlerinde kağıt atıklarının toplanması alışkanlık haline gelmişken, ekonomik değerinin düşük olması nedeniyle kargo poşetleri ve naylon torbalar çöpe atılarak doğaya terk ediliyor. Bu değeri, bugün bir okula dönüştürmüş olmanın gururunu, projeye destek veren on binlerce çevre dostuyla birlikte yaşıyoruz. Bu okulda eğitim gören pırıl pırıl çocuklarımızın umut dolu gözlerine baktığımızda, bu örnek projenin çok daha iyilerini gelecekte çocuklarımızın kendi alanlarında yapacaklarına inanıyorum. Hedefimiz, çöpe atılan kargo poşetlerini ekonomiye geri kazandırarak, ülke kaynaklarımızı verimli kullanmaktır.”

MNG Kargo’nun “Poşetler Kutuya, Çocuklar Okula” projesinin, aynı zamanda toplumsal alanda gönüllü katılımını teşvik ederek, ülkemizde geri dönüşüm konusundaki bilinçlerini geliştirmeye katkı sağlayacak bir girişim olarak değerlendiren Aslan Kut, “MNG Kargo Genel Müdürlüğü ile birlikte 14 Bölge Müdürlüğü, 26 Aktarma Merkezi ve 620 MNG Kargo şubesinde görev yapan 6 binden fazla MNG Kargo personeli, MNG Kargo müşterisi olsun ya da olmasın tüm kişi ve kurumların verdiği atık poşetlerini toplama organizasyonunun bizzat içinde bulunuyor. Hedefimiz bu projeye destek olan kuruluş sayısını daha da arttırmak” dedi.
Hürriyet 

Basında yer alan diğer haberler...


Kargo poşeti, okul olarak geri döndü 
 
 
Çöpe gidecek naylon kargo poşetlerini toplayıp geri dönüşümle kazanan MNG Kargo, Bitlis'te 8 derslikli ilköğretim okulu yaptırdı. Geri dönüşümle ekonomiye kazandırılan naylon bir poşetin maddi değeri kuruşlarla ifade edilse de, biriktirilince bir okul oldu. 

Kargo şirketi MNG, naylon kargo poşetlerini geri kazanarak elde ettiği parayla Bitlis'e 8 derslikli bir ilköğretim okulu yaptırıp Milli Eğitim Bakanlığı'na devretti. MNG Kargo Genel Müdürü Aslan Kut, doğaya terk edilerek çevreye zararlı naylon kargo poşetinin geri dönüşümünden elde edilen gelirle okul yaptırmanın sevincini yaşadıklarını söyledi. MNG Kargo 2 yıl önce başlattığı 'Kargo poşetleri kutuya, çocuklar okula' projesiyle 600 tondan fazla kargo poşeti toplayarak geri dönüşümle bunları ekonomiye kazandırdı. Bitlis Ergezen Mahallesi'nde inşa edilen 8 derslikli ve 250 öğrenci kapasiteli MNG Kargo Bitlis Merkez İlköğretim Okulu, törenle hizmete açıldı. Açılışta konuşan şirketin MNG Kargo Genel Müdürü Aslan Kut, "Projenin yürümesi için gerekli olan tüm masrafları kendi bütçemizden karşılıyor, atık poşetlerden elde ettiğimiz gelirin tamamını ise hiçbir kesinti yapmaksızın doğrudan, açtığımız 'okul hesabı'na aktarıyoruz." dedi. Projeye, çevreye ve yaşama duyarlı 20 bin firma çalışanının katıldığını anlatan Kut, 2 yıldır Türkiye çapında 30 bini aşkın nokta üzerinden, atık kargo poşeti toplama çalışmalarına devam ettiklerini kaydetti.

Aslan Kut'un açıklamasına göre kargo taşımacılığında ayda 25 milyon, yılda ise 300 milyon adet naylon poşet kullanılıyor. Şu anda Türkiye'de 36 bin noktada MNG Kargo poşet toplama kutusu bulunuyor. Şirketin hedefi, önümüzdeki bir yılda bu toplama kutularının sayısını 100 bin noktaya çıkarmak. Eğer kampanya bu hızla giderse toplanan naylon kargo poşetlerin geri kazanımı yoluyla 6 ayda bir okul yapılabilecek. Aslan Kut, "Biz bir aylık, 25 milyon poşeti toplayarak bir okul yaptık. Eğer tüm poşetler geri kazanım sürecine sokulabilirse her ay bir okul yapılabilir. Biz bu kampanyayı genişleterek ve yaygınlaştırarak daha fazla okul yapmak istiyoruz." dedi.

MNG Kargo, günde 300 bin ton gönderi taşıyor. 2009 yılı başında Fedex şirketi ile 10 yıllık bir işbirliği yaptıklarını hatırlatan Kut, bu anlaşmayla bir kargoyu Anadolu'dan Amerika ve Avrupa'nın herhangi bir noktasına 24 saat içinde teslim eder hale geldiklerini ifade etti. MNG Kargo halen 1.750 noktada hizmet veriyor ve bu noktaların yüzde 80'i kargoyu 24 saat içinde hedefine ulaştırıyor. Yıl sonuna kadar hizmet noktası sayısını 2 bine, gelecek yıl içinde de 2 bin 200 noktaya çıkaracak. ZAMAN 

 


Geri Dön