25 / 04 / 2024

Mobilya ihracatı, 777 milyon 131 bin dolara ulaştı!

Mobilya ihracatı, 777 milyon 131 bin dolara ulaştı!

Mobilya sektöründe ihracat artışı sürüyor. Mobilya ihracatı, bu yılın ilk altı ayında yüzde 19 artışla 777 milyon 131 bin dolara ulaştı. MOSDER Başkanı Ramazan Davulcuoğlu, Türk mobilyasının farklı coğrafyalardan talep gördüğünü vurguladı



Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı Ramazan Davulcuoğlu, mobilya sektörünün ihracatta hedef büyüttüğünü belirterek, küresel arenada Türk mobilyasının farklı coğrafyalardan talep gördüğünü vurguladı.

Mobilya sektörünün yeni pazarlara açılımını sürdürdüğünü aktaran Davulcuoğlu, şunları söyledi: “Mobilya sektörü 2010 yılında 1 milyar 414 milyon dolarlık ihracat hacmine ulaştı. 2011 'in ilk altı ayında 2010 yılının ilk yarısına oranla yüzde 19 artışla 777 milyon 131 bin dolarlık ihracat kaydedildi. İhracatın ithalattan neredeyse iki katı oranında fazla olması sayesinde ülke ekonomisine cari açık verdirmeyen nadir sektörlerden biri olan mobilyanın ihracat atağı sürüyor. ”

37 marka tek çatıda buluştu

Mobilya sektörünün 37 markasını tek çatıda toplayan MOSDER, İstanbul Mobilya Fuarı (İMOB) ile Türkiye ve dünyanın dört bir yanındaki mobilya profesyonellerini her yıl bir araya getiriyor. Sektörün global ölçekteki konumunu koruması için çalışmalarını sürdüren MOSDER, ayrıca Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması ile sektörde sinerji oluşturuyor. Bu yarışmada mansiyon ödülü alanlardan birisi de ‘Yuva ' konseptiyle engelliler için üretilen mobilya tasarımıydı. Bu çalışma evde çalışan engelliler için tasarlandı.
Milliyet


Geri Dön