29 / 03 / 2024

Mobilya merkezi Ankara Siteler'de 20 işyeri yandı!

Mobilya merkezi Ankara Siteler'de 20 işyeri yandı!

Ankara Siteler’de bulunan bir fason kesim atölyesinde akşam saatlerinde yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ekiplerinin müdahalesine rağmen 20 civarında işyerini saran alevler güçlükle söndürüldü



Türkiye’nin mobilya merkezi olarak bilinen Siteler’de çıkan yangın korku dolu saatlerin yaşanmasına neden oldu. Demirhendek Caddesi Onay sokakta bulunan mobilya parçaları üreten fason kesim atölyesinde saat 18.00 sıralarında henüz belirlenemeyen sebeple yangın çıktı. Yangını farkeden işyeri çalışanları ilk müdahaleyi yaparken itfaiyeye de haber verildi. İşyerinde bulunan yanıcı malzemelerin ve suntalara sıçrayan alevler nedeniyle yangın kısa sürede büyüdü. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Alevlerin sardığı işyerine itfaiye ekipleri müdahalede yetersiz kalınca, yangın çevrede bulunan yaklaşık 20 işyerine sıçradı. Daha da büyüyen yangın nedeniyle işyeri çalışanları ve dükkan sahipleri itfaiye ekiplerine zaman zaman tepki gösterdi. Yangının kendi işyerlerine sıçramasını engellemek isteyen vatandaşlar büyük panik yaşadı. Marangozlar Odası Başkanı Rıfat Aktaş, itfaiye ekiplerinin olay yerine geç geldiğini ve itfaiye ekiplerinin yetersiz olması sebebiyle yangının büyüdüğünü iddia etti. Yangın nedeniyle 20 işyerinin yandığını belirten Aktaş, itfaiye ve belediye ekiplerine tepki gösterdi.


TUZLA'DA YANAN KAYALAR KİMYA SEKTÖRÜN DEVLERİ ARASINDA

Yaklaşık 3 saatte kontrol altına alınabilen ve korku dolu anların yaşanmasına neden olan yangında ölen ya da yaralanan, olmazken işyerlerinde büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Polis ve itfaiye ekipleri yangının çıkış nedenini belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor.

Hürriyet

 


Geri Dön