29 / 03 / 2024

Mobilyacılar umudu evlenecek çiftlere bağladı

Mobilyacılar umudu evlenecek çiftlere bağladı

Hükümetin mobilya sektörüne uyguladığı KDV indirimine ilave olarak firmaların evlenmeyi düşünen çiftler için uyguladığı kampanyaların, mobilya fiyatlarının "taban" yapmasını sağladığı, "düğün paketi" kampanyalarıyla fiyatlar 2 bin 250 liraya kadar geriled



Difanni Mobilya'nın  İzmir  Karabağlar'da bulunan mağazasının satış sorumlusu Oya Hepönal, son dönemde yaşanan durgunluk nedeniyle evlenecek çiftler için kampanya düzenleme kararı aldıklarını söyledi. MDF ve lamine kaplama olarak üretilen üçlü mobilya takımlarında fiyatların 2 bin 250 ile 2 bin 750 lira arasında değiştiğini belirten Hepönal, diğer mobilya gruplarında da nakit fiyatlar üzerinden yüzde 10 artı 10 indirim yaptıklarını dile getirdi.

Hepönal, mobilya almak veya mobilyasını değiştirmek isteyenler için bu dönemin en avantajlı zaman olduğunu ifade ederek, "Müşterilerimiz de bu avantajların farkında. Örneğin eylül, ekim aylarında evlenecek çiftler bugünden alıp ürünleri bizde bekletiyor" dedi. Fiyatlardaki düşüşte, hükümetin uyguladığı vergi indiriminin de etkisinin olduğunu kaydeden Hepönal, "Vergi indiriminin bitmesini istemiyoruz, çünkü bize hareket getirdi" diye konuştu.

"Evlenecek çiftler elini çabuk tutmalı"

Çetmen-Konfor Mobilya Satış Sorumlusu Ramazan Tokmak da yemek odası, oturma grubu ve yatak odasını içeren üçlü gruplarının 2 bin 800 liradan başladığını, ürünün özelliklerine, kalitesine, boyutlarına göre 3 bin 500 ve 5 bin 500 lira şeklinde farklı seçeneklerinin bulunduğunu söyledi. Tokmak, diğer ürün gruplarında vergi indirimiyle birlikte yüzde 20-30, nakitte yüzde 40-50'ye kadar indirimler uyguladıklarını dile getirdi. "Şu an evlenilecek en iyi aylardan birindeyiz. Bu aylardan sonra bu fiyatlara biraz zor olacak gibi" diyen Tokmak, vergi indirimi uygulaması sona erdiğinde fiyatların değişeceğini ifade etti. İstikbal Mobilya Satış Sorumlusu Sude Güleç, yüzde 20 ile 40 arasında değişen oranlarda indirimlere KDV indirimini ilave ettiklerini belirterek, "İkisinin birleşmesiyle müşterilerimiz için büyük bir avantaj oluyor" dedi. Kredi kartlarına ilave sürelerle taksitlendirme de yaptıklarını ifade eden Güleç, "Müşteri, evini kaliteli ve sağlam mobilya takımlarıyla döşemek istediğinde 4-6 bin lira gibi bir parayla bunu yapması mümkün. Bunun içinde yatak ve yemek odalarıyla koltuk takımı bulunuyor. Lüks ürünler seçerse bile, bunu da 8-10 bin liraya alabilir" diye konuştu. Güleç, KDV indiriminin bayram sonrası döneme kadar uzatılmasını beklediklerini vurgulayarak, "Çünkü hem bize, yanımızda çalışanlara, hem de uygun fiyat sağlaması bakımından müşterilere avantajlar sağlıyor. Süre uzatımı haberini dört gözle bekliyoruz" dedi.

Beyaz eşya seti 2 bin 290 lira

Alfemo Mobilya Satış Sorumlusu Özgür Yalçınkaya da, "düğün paketi" kampanyasıyla üçlü mobilya takımını 2 bin 550 liraya satışa sunduklarını söyledi. Fırın, bulaşık ve çamaşır makinesi ve buzdolabını içeren dörtlü beyaz eşya setini ise 2 bin 390 bin liraya almanın mümkün olduğunu dile getiren Yalçınkaya, "Fiyatlar en dip noktayı bu dönemde gördü. Evlenecek çiftler ellerini çabuk tutsunlar bence. Çünkü vergi indirimi devam edecek mi etmeyecek mi belli değil. Ham maddeye zamlar geliyor. Çelik, sünger fiyatları yükseliyor. O yüzden Temmuz ayının sonuna kadar ellerini çabuk tutsunlar derim" şeklinde
konuştu. (AA)

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Evlenecek çiftler elinizi çabuk tutun

Hükümetin uyguladığı vergi indirimiyle mobilya satışları tavan yaptı. Mobilyacılar düğün paketleriyle evlenecek çiftler için büyük indirimler sağlarken, 'Elinizi çabuk tutun' uyarısında bulundular

Hükümetin mobilya sektörüne uyguladığı KDV indirimine ek olarak firmaların evlenecek çiftler için uyguladığı kampanyalar, mobilya satışlarına 'tavan' yaptırdı. Kampanyalarla yemek odası, oturma grubu ve yatak odasını içeren üçlü takım fiyatları 2 bin 250 liraya kadar geriledi.

FİYATLAR DEĞİŞEBİLİR
Çetmen-Konfor Mobilya Satış Sorumlusu Ramazan Tokmak, üçlü grupların 2 bin 800 liradan başladığını belirterek, diğer gruplarda da yüzde 20-30, nakitte yüzde 40-50'ye kadar indirimler uyguladıklarını dile getirdi. 'Şu an evlenilecek en iyi aylardan birindeyiz. Bu aylardan sonra bu fiyatlara biraz zor olacak gibi' diyen Tokmak, vergi indirimi uygulaması sona erdiğinde fiyatların değişeceğini ifade etti.

İNDİRİM UZATILMALI
İstikbal Mobilya Satış Sorumlusu Sude Güleç, yüzde 20 ile 40 arasında değişen oranlarda indirimlere KDV indirimini ilave ettiklerini belirterek, 'İkisinin birleşmesiyle müşterilerimiz için büyük bir avantaj oluyor' dedi. Güleç, indiriminin bayram sonrası döneme kadar uzatılmasını beklediklerini vurgulayarak, 'Çünkü hem bize, yanımızda çalışanlara, hem de müşterilere avantajlar sağlıyor" dedi.

2 bin 390 liraya beyaz eşya seti
Alfemo Mobilya Satış Sorumlusu Özgür Yalçınkaya da, 'düğün paketi' kampanyasıyla üçlü mobilya takımını 2 bin 550 liraya satışa sunduklarını söyledi. Fırın, bulaşık ve çamaşır makinesi ve buzdolabını içeren dörtlü beyaz eşya setini ise 2 bin 390 bin liraya almanın mümkün olduğunu dile getiren Yalçınkaya, 'Fiyatlar en dip noktayı bu dönemde gördü. Evlenecek çiftler ellerini çabuk tutsunlar bence. Çünkü vergi indirimi devam edecek mi etmeyecek mi belli değil. Hammaddeye zamlar geliyor" şeklinde konuştu.
Yenişafak


Geri Dön