19 / 04 / 2024

Mobilyaya 650 milyon $ fuar dopingi!

Mobilyaya 650 milyon $ fuar dopingi!

İhracatı 3 milyar doları aşan mobilya sektörünün en büyük fuarı İSMOB, kapılarını açtı. 11'inci kez düzenlenen fuarın sektörün ihracatına 650 milyon dolarlık katkı sağlaması hedefleniyor.



Dünyanın en büyük üçüncü, Türkiye'nin ise en büyük mobilya fuarı İSMOB, 11'inci kez 1.000'in üzerinde markanın katılımıyla CNR EXPO Yeşilköy'de açıldı. Düzenlenen açılış töreninde konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçen yıl sektöre 500 milyon dolarlık ihracat desteği sağlayan fuarın bu yılki hedefinin 650 milyon dolar olduğunu söyledi. Mobilya sektörünü Türkiye'nin önemli bir lokomotifi olarak gördüklerini vurgulayan Şimşek, "Sektör istihdamda da çok önemli bir boyuta ulaştı. Dolayısıyla mobilya sektörünü desteklemeye devam edeceğiz' dedi. 


AR-GE VE TASARIMA YATIRIM 


Sektörün dünyayla rekabet edebilmesi için tasarım, araştırma ve geliştirmeye devam edilmesi gerektiğini vurgulayan Şimşek şöyle konuştu: "Geçtiğimiz yıl AR-GE desteklerinden yararlanmanın koşullarını bir miktar kolaylaştırdık. Eskiden en az 50 AR-GE çalışanı için destek veriyorken, KOBİ'leri ve mobilya sektörünün de büyüklüğünü dikkate alarak rakamı 30'a kadar çektik. Dolayısıyla sektör 2023'te 10 milyar dolarlık bir ihracata ulaşacaksa AR-GE ve tasarıma bugünden çok daha büyük önem verilmesi gerekecek." Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı İsmail Doğan ise fuarla ilgili şu açıklamalarda bulundu: "Bu yıl 11'incisini düzenlediğimiz İSMOB 2015 ile geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Türk mobilya sanayisine büyük katkı sağlamayı planlıyoruz. Yıllık ihracat hedeflerimizin ortalama yüzde 25'ini oluşturan İSMOB 2015, sektörümüz için büyük bir güç kaynağı. Fuar 1 Şubat'a kadar sürecek." 


3 MİLYARLIK İHRACAT 


Mobilya Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Güleç de, sektörün 2023'te 25 milyar dolarlık hacme ulaşacağını, bu yoldaki en büyük destekçisinin ise İSMOB olduğunu söyledi. TÜİK'e göre mobilya sektörü 2013'te 2.8 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi. 2014 rakamları henüz netleşmedi ancak ihracatın 3 milyar doları aşması bekleniyor. 


Sabah




Geri Dön