28 / 03 / 2024

Moda Eski Sabit Pazarı'na otopark yapımı yeniden değerlendirilecek!

Moda Eski Sabit Pazarı'na otopark yapımı yeniden değerlendirilecek!

Kadıköy'deki Moda Eski Sabit Pazarı'na dün iş makinaları otopark inşaatı yapmak üzere girdi. Kadıköy Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri çalışmayı durdurdu. Alınan bilgilere göre İBB projeyi tekrar değerlendirme kararı aldı.





Özel bir firma Kadıköy Caferağa Mahallesi’nde bulunan Moda Eski Sabit pazarının bir kısmını otopark yapmak için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden izin aldı. Dün otopark yapmak isteyen şirketin iş makinaları alana geldi. Söz konusu alan Kadıköy Moda’daki önemli yeşil alanlardan biriydi. Aynı zamanda alan Kadıköy Kaymakamlığı tarafından afet toplanma bölgesi ilan edilmişti.


İşte otopark yapılacak alan


İş makinaları alana geldikten sonra vatandaş inşaat çalışmalarına tepki gösterdi. Daha sonra Kadıköy Belediyesi’ne bağlı zabıtalar alana gelerek inşaat çalışmalarını durdurdu. Vatandaşlar şu an halen Moda Eski Sabit Pazarı’nın orada bekleyişlerini sürdürüyor.

 

'GÜVENLİK İÇİN DURDURDUK'

Konuyla ilgili olarak hurriyet.com.tr’nin sorularını yanıtlayan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu söz konusu alanın otopark yapılmasıyla ilgili olarak İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nin kararını tekrar değerlendirmeye aldığını belirtti. Nuhoğlu, “Halk Moda’daki bu alana karşı çok duyarlı. Büyükşehir’in bu projeyi iptal edeceğini tahmin ediyorum. Burası afet toplanma alanı olarak tayin edilmiş. Bizim zaten Kadıköy’de alan sıkıntımız var” dedi. Nuhoğlu dün Moda’da alanda bekleyen vatandaşlarla da görüştüğünü belirterek, “Mahallelinin karşı çıktığı bir projeyi yapmak doğru değil. Biz de halkın güvenliğini temin etmek adına oradaki inşaat çalışmalarını durdurduk” dedi.    

 

RESMİ AÇIKLAMA YAPTILAR

Kadıköy Belediyesi ise dün olayla ilgili olarak dün Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Caferağa Mahallesi eski sabit pazarının bir kısmı İBB tarafından gerekli izinleriyle birlikte işletmeye açık otopark olarak kiralanmıştır. Herhangi bir yapılaşma olmamakla beraber işletme açık alanın bir kısmına parke taşı döşemek istemiş, mahalle sakinlerinin tepkisi üzerine çalışma Kadıköy Belediyesi zabıtalarınca geçici olarak durdurulmuştur” ifadelerini kullandı.

Hürriyet/Can Mumay


Geri Dön