28 / 03 / 2024

MOL izdihamına tepki

MOL izdihamına tepki

MOL mağazasının açılışında yaşanan izdiham TGSD Başkanı Nakkaş'ı isyan ettirdi. Nakkaş `Bu kampanyalar imajı olumsuz etkiliyor' dedi.



Ekonomik durgunlukla mücadele etmek için yerli malı ürünleri ucuza satmak iddiasıyla kurulan MOL Mağazaları'nın önceki gün yapılan açılışındaki izdiham tekstil sektörünü ayağa kaldırdı. Mağazanın yüzde 95'e varan açılış indirimi nedeniyle binlerce tüketici ürünlere saldırmış ve izdiham nedeniyle mağaza büyük hasar almıştı. Mağaza yönetimi de 100 bin YTL'lik ürünü daha fazla izdiham olmasın diye tüketicilere hediye etmişti.

OLUMSUZ OLDU

İşte bu izdiham Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği'nin (TGSD) tepkisini çekti. TGSD Başkanı Ahmet Nakkaş, dünya markalarına üretim yapan ve bu yanıyla büyük başarılara imza atan Türk hazır giyim sektörünün, çıtayı düşürerek fiyat odaklı kampanyalarla gündeme gelmesinin önemli sakıncalar içerdiğini söyledi. Nakkaş yaptığı açıklamada, basında yer alan yağmalamaya varan mağaza açılışı ile ilgili haberlerin, sektörün imajını çok olumsuz etkilediği söyledi.

İZDİHAM İMAJIMIZI ZEDELEDİ

Türkiye'nin hazır giyim sektöründe edindiği kazanımları koruması için büyük uğraş verdiklerini anlatan Nakkaş `Türk hazır giyim sektörünün yurtiçi ve yurtdışı itibarını zedeleyebilecek, davranışlardan herkesin kaçınması gerekir. Bu tür kontrolsüz eylemler başarılı çalışmalarını gölgelemektedir' dedi.

Firmaların promosyon yaparken, sektörün imajına zarar vermekten kaçınmaları gerektiğini söyleyen TGSD Başkanı Nakkaş `Bunun ölçüsü, yasal düzenleme olmadığı için kişilerin iradesiyle belirleyici olacak. Çünkü ürünler `yok pahasına satılmış' diye konuştu.
Star

Geri Dön