08 / 05 / 2024

MOL'a ilgi atıl fabrikalara can verdi

MOL'a ilgi atıl fabrikalara can verdi

Yüzde 90 indirimle yaptığı açılışta büyük izdiham yaşanan MOL mağazaları, kapanmak üzere olan fabrikaların üretim çarkının yeniden dönmesini sağladı.



Merter Markalar Birliği çatısı altında 398 firmanın katılımıyla oluşturulan ve Türk ürünlerinin satıldığı MOL mağazaları sayesinde, Gaziantep, Karabük, Uşak'ta atıl durumdaki fabrikalar yeniden faaliyete geçti. İstanbul, Edirne, Denizli ve Kahramanmaraş'ın da aralarında bulunduğu illerdeki 10 fabrikanın daha üretime başlayacağı bildirildi. 2009'da 18 tanesi Türkiye'de olmak üzere toplam 108 mağaza hedefleyen MOL mağazaları, şubat ayında Almanya'da mağaza açacak.
MOL Mağazası İcra Kurulu Başkanı Oktay Özdemir, cuma günü yaptığı açıklamada, üreticilerin motivasyona ihtiyacı olduğunu, artık ağlama değil güçbirliği ve işbirliği dönemi olduğunu söyledi. Özdemir, "Mağazamızı sabah 9'da açıyoruz saat 23.00'e kadar çalışıyor. Gelen insanlar Türk malı almaya geliyor. Üniversite öğrencileri otobüslerle başka şehirlerden geliyor. Biz, uluslararası standartlarda ürün satıyoruz. İthal ürün kesinlikle satışı koymuyoruz, bu bizim kırmızı çizgimiz" dedi.
Atıl olan fabrikaları çalıştırdıklarını belirten Özdemir, "MOL sayesinde Gaziantep, Karabük ve Uşak'ta atıl durumdaki fabrikalar faaliyete geçti. Önümüzdeki hafta da İstanbul, Edirne, Denizli, Kahramanmaraş'ta üretimi durmak üzere olan 10 fabrika çalışacak. Kapanan firmaları bacası tütecek, işsizler iş bulacak. Tekstilin geleceği çok parlak" diye konuştu.
İnanılmaz bir başvuru aldıklarını, telefonlarının kilitlendiğini belirten Özdemir, bu yıl 56 olan mağaza hedeflerini 108'e çıkardıklarını, 18 mağazayı Türkiye'de ve 90 tanesini yurtdışında açacaklarını bildirdi.

İşbirliği kapasitelerini artırdı
Uşak'ta 2004'te kurulan Deepblue Jeans Teksil Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi, dış pazarını kaybetmesiyle yüzde 60-70 düşen üretim kapasitesini MOL mağazaları sayesinde hareketlendirdi. İşletme Müdürü Kadir Sarıkaya, "Fabrikamızı kapatmadık ama kapasitemiz yüzde 60-70 düşmüştü. 100 kişiyi işten çıkarmıştık. İç piyasada MOL, Mudo ve bir iki mağazayla çalışmaya başladık. MOL mağazasıyla çalışınca yüzde 30 kapasitemizde artış oldu. Şu anda yüzde 70-80 kapasiteyle çalışıyoruz, 350 kişi çalıştırıyoruz ve yeni alımlarımız devam ediyor" dedi.
Gonca Tekstil Makine Sanayi Ticaret Limited Şirketi İşletme Müdürü Mehmet Teke de Karabük'teki fabrikalarını geçen yıl başında kapattıklarını ve yedinci ayda yeniden faaliyete geçtiğini anlatarak "Kasım ayında tekrar kapatacaktık. MOL mağazaları 'Size destek verelim, kapatmayın' dediler. Destekleriyle yeniden faaliyete geçtik. Yedinci ayda 40 kişi çalışıyordu, şu anda 130 kişiye ulaştık" dedi.

Referans

Geri Dön