26 / 04 / 2024

Monopoly'nin yeni versiyonu Bayan Monopoly çıktı!

Monopoly'nin yeni versiyonu Bayan Monopoly çıktı!

Dünyaca üblü arsa alım-satım ve yatırım oyunu Monopoly'nin 'kadınların daha avantajlı olduğu' yeni bir versiyonu yayınlandı...



Tüm dünya tarafından oynanan arsa alım-satım ve yatırım oyunu Monopoly'nin 'kadınların daha avantajlı olduğu' yeni bir versiyonu yayınlandı. Monopoly'nin yeni versiyonuna, kadınlar erkeklerden daha fazla parayla başlıyor.

Sputnik News'te yer alan habere göre; Oyuncak üreticisi Hasbro tarafından açıklanan yeni versiyonda, yeni oyuna 'Bayan Monopoly' (Ms Monopoly) adı verildi. Yeni oyuna göre, kadın oyuncular erkeklerden daha fazla kazanıyor. 

Böylece, kadınlar oyuna erkeklerden daha fazla parayla başlıyor ve kadın oyunculara her turda 240 dolar daha veriliyor. Bu ücret ise erkeklerinkinden 200 dolar fazla.

Monopoly nin yeni versiyonu Bayan Monopoly çıktı!

Hasbro'nun açıklamasında, "Erkeklerin yararlandığı avantajlardan kadınların yararlandığı eğlenceli bir tur oyunu. Ancak, erkekler kartlarını doğru oynlarlarsa yine daha fazla kazanabilirler" denildi.

"Kadınların erkeklerden daha fazla kazandığı tek oyun" ifadeleriyle tanıtılan oyun, eleştirilere de konu oldu. 

Kullanıcılar, oyunun ilan edilmesinin ardından 'cinsiyet eşitliğinin bu şekilde olmadığı' yönünde paylaşımlar yaptı.

'Bayan Monopoly'nin Eylül ortasında ABD başta olmak üzere Fransa, Almanya, Kanada, Avustralya ve Malezya'da satışa sunulacağı öğrenildi.


Geri Dön