29 / 03 / 2024

Mont Blanc 2014'e kadar butik sayısını 5'e çıkaracak

Mont Blanc 2014'e kadar butik sayısını 5'e çıkaracak

Rotap Saatçilik ile Türk pazarına giren marka biri İstanbul Nişantaşı'nda diğeri ise Ankara Arjantin Mahallesi'nde bulunan iki butiğinin sayısını 2014 yılına kadar 5'e çıkarmayı hedefliyor



Mont Blanc 2014'e kadar Türkiye'de 2 olan butik sayısını 5'e çıkaracak. Bu yıl ise Zorlu Center'a geliyor. İsviçreli lüks kalem, saat ve aksesuvar markası Mont Blanc Türkiye'deki yatırımlarını artırıyor. Rotap Saatçilik ile Türk pazarına giren marka biri İstanbul Nişantaşı'nda diğeri ise  Ankara  Arjantin Mahallesi'nde bulunan iki butiğinin sayısını 2014 yılına kadar 5'e çıkarmayı hedefliyor. Rotap Saatçilik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Bal, bu yıl içinde Zorlu Center içinde bir butik açacaklarını açıkladı. Bal bunun yanı sıra corner shop, mağaza içinde mağaza (shop in shop) gibi modellerle de büyüyeceklerini kaydetti.

MÜşžTERİLER AVCI GİBİ
Mont Blanc Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sönke Tornieporth ise dünyada bayiler yerine butiklere ağırlık verdiklerini ve bu hedef çerçevesinde Türkiye'nin de yer aldığını söyleyerek Türkiye'nin kendileri için büyüyen bir pazar olduğunu açıkladı. 'Koleksiyonerler için hazırladığımız sınırlı sayıdaki koleksiyonlarımızda müşterilerimizi birer avcı gibi görüyoruz. Türk müşteriler de son dönemde iyi bir avcı olmaya başlıyor' diye konuştu.Tornieporth, daha önceki yıllarda kalem koleksiyonlarıyla öne çıkan markanın bu sene saat koleksiyonlarına ağırlık vereceğini de kaydeden Tornieporth, fiyatların 35 bin ile 250 bin euro arasında değişeceğini söyledi. Bal ise 250 bin liralık olarak sınırlı sayıdaki koleksiyondan Türkiye'ye de getireceklerini kaydetti. Mont Blanc'ın Türkiye'deki satışlarını yüzde 40 kalem, yüzde 25 saat, yüzde 20 deri ve yüzde 15 aksesuvarların oluşturduğunu söyleyerek hedefin saatte yüzde 35'e çıkmak olduğunu belirtti. Krizin en yoğun olduğu dönemde bile yeni koleksiyonları satışa çıkardıklarını söyledi. 'Bizim için kriz geçti. Zaten çok hissetmedik' diye konuştu. Krizde her hafta ya da her ay koleksiyon değiştiren moda markalarının zarar görürken saat gibi koleksiyoner ürünlerin etkilenmediğini çünkü koleksiyon ürünlerinin modasının hiç geçmediğini kaydetti.

250 bin euroluk saat
Bu yıl saat koleksiyonuna ağırlık verecek marka yeni koleksiyonunu mayıs ayından itibaren tanıtacak. Yeni koleksiyon içinde doktorların nabız ölçmekte kullandığı teknolojilerden esinlenerek yapılan kırmızı ve beyaz altından 58 adet üretilen Villeret Vintage Pulsographe bulunuyor. Bunun yanı sıra sekiz adet üretilen Villeret Tourbillion Cylndrique'in fiyatı da 250 bin euro. İki farklı saat ve tarihi aynı anda gösterebilen Star World Time Watch serisinin yanı sıra koleksiyondaki en ilgi çeken ürün tek bir düğme ile ekranı değişen çift ekranlı Metamorphosis serisi olacak. Tornieporth, her üründe teknik olarak farklı bir özelliğin yanı sıra bir hikayeye de yer verdiklerini sözlerine ekledi.
Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Montblanc: Türkler ˜iyi saat" avcılığı yolunda ilerliyor

Montblanc Dünya Başkan Yardımcısı Sönke Tornieporth, œBu yıl saat konusuna odaklandık. Mayıs ve temmuz ayında 250 bin Euro"ya kadar değeri olan limitli saat koleksiyonunu çıkarıyoruz. Limitli saat iyi yatırım. Türkler de koleksiyonerlik ve iyi bir saat avcısı olma yolunda ilerliyor dedi.

LÜKS kalem, saat, mücevher ve aksesuvar markası Montblanc, 2011"i saat yılı ilan etti. Marka, fiyatı 250 bin Euro"ya ulaşan limitli koleksiyonuyla da dünyayla eş zamanlı olarak Türkiye"de çıkış yapmaya hazırlanıyor. Montblanc Dünya Başkan Yardımcısı Sönke Tornieporth, 2011 yılının özellikle el yapımı üretilen Montblanc saatlerin yılı olacağını söyledi. Tornieporth, œ2011 tüm dünyada ve Türkiye"de Montblanc saatlerin ön plana çıktığı konuşulduğu bir yıl olacak dedi.
Takımı tamamladı
Tornieporth, Montblanc deyince akla hemen kalemin geldiğini vurgulayarak, şunları söyledi: œMinerva"yı satın aldıktan sonra saat enstitüsü kurduk ve burada tamamen el yapımı saatler üretiyoruz. Saat konusuna bu yıl çok fazla odaklandık. Kaleme sahip olan sonra kemer, aksesuvar, evrak çantası derken tam bir takım yapıyor. Saatle bu takımı tamamlamak istedik.
Türkler iyi ˜avcı"
Limitli ürün koleksiyonlarında müşterileri ürünlerinin peşinden koşan bir avcı gibi gördüklerini söyleyen Tornieporth, şöyle konuştu: œLimitli ürün sahibi olanlar aynı zamanda bir koleksiyoner. Türkler"de de bu koleksiyonerlik bilinci gelişiyor. Türkler bu konuda iyi bir avcı olma yolunda ilerliyor. Türkiye Montblanc için önemli bir ülke. Türkiye"nin geleceği birçok Avrupa ülkesinden parlak. Avrupa"da en hızlı büyüyen pazarlarımızdan birisi. şžu anda Nişantaşı ve Ankara"da bulunan 2 butiğin sayısını artırarak bu büyümeyi sürdüreceğiz.
250 bin Euro"luk saat
Tornieporth, 17-21 Ocak tarihleri arasında Cenevre"de (İsviçre) düzenlenecek lüks saat fuarında tanıtılacak yeni koleksiyonun mayıs ve temmuz aylarında satışa sunulacağını aktardı. Tornieporth, œ70 ülkede 300"den fazla butiğe sahip olan Montblanc"ın limitli ürünlerin alımında Türkiye de öncelikli pazarlar arasında. Koleksiyonun fiyatı 35 bin Euro"dan başlayarak 250 bin Euro"ya kadar çıkıyor diye konuştu.

Türkiye"de üç yeni butik açacak

MONTBLANC Türkiye Temsilcisi Rotap Saatçilik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Bal, 70 ülkede 360 butikle faaliyet gösteren markanın Türkiye"de İstanbul Abdi İpekçi ve Ankara Arjantin Caddesi"nde bulunan iki butiğe sahip olduğunu, 2009 yılına oranla yüzde 27 ciro artırdığını söyledi. Bal, sözlerini şöyle sürdürdü: œAdet bazında en çok Montblanc kalem satıldı. Ciro olarak Montblanc saat satışlarımız ürün grubu içinde en üst seviyede. Satışlarımızın yüzde 40"ını kalem, yüzde 25"ini saat, yüzde 20"sini deri, yüzde 15"lik grubunu ise erkek ve kadın aksesuvarları oluşturuyor. Yeni stratejiyle saatin yüzde 35 pay almasını bekliyoruz. 2012 sonuna kadar 5 mağazaya ulaşmayı istiyoruz Biri İstanbul Zorlu Center diğeri Antalya olmak üzere iki mağaza açacağız.
Hürriyet/Hanife Baş


Geri Dön