26 / 04 / 2024

Moody's 5 Kasım'da İstanbul'da toplantı yapacak!

Moody's 5 Kasım'da İstanbul'da toplantı yapacak!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, 5 Kasım’da İstanbul’da, Türkiye ekonomisinin ele alınacağı toplantı yapacak. Toplantıda Türkiye’nin ipotek teminatlı menkul kıymetleri ve İslami bankacılık gibi konuları ele alınacak...



Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, 5 Kasım’da İstanbul’da, Türkiye ekonomisinin ele alınacağı toplantı yapacak. Moody’s toplantıda, Türkiye’nin kamu borcu, bankalar, şirketler, altyapı çalışmaları, Türkiye’nin ipotek teminatlı menkul kıymetleri ve İslami bankacılık gibi konuların ele alınacağını bildirdi.


Moody’s daha önce belirlenen kredi takvimine göre Türkiye’nin kredi notuna ve görünümüne ilişkin güncelleme yapması gereken 8 Ağustos tarihinde gece geç saatlerde takvime göre bir güncellemenin yapılmayacağını bildirmişti. Moody’s en son 11 Nisan’da Türkiye’nin not görünümünü  “durağan”dan, “negatif”e çevirirken, “Baa3” olan kredi notunu teyit etmişti. Bu arada Moody’s, Türkiye’de ihraç edilen konut kredisi teminatlı menkul kıymetlerin makro ekonomik riskler karşısında dirençli olduğunu belirtti.   


Milliyet Gazetesi


Geri Dön