20 / 04 / 2024

Moody's Körfez parasının Türkiye'ye gelmesini istemiyor!

Moody's Körfez parasının Türkiye'ye gelmesini istemiyor!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ağaoğlu: "Körfez parasının Batı ve Amerika dışında gidebileceği tek güvenli yer Türkiye. Türkiye’ye Körfez parası gelmesin diye Moody’s böyle bir karar alıyor" dedi.



Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Batı bankalarının "Türkiye’ye para aktarmayın, yatırım yapmayın" şeklinde Körfez yatırımcılarına resmi yazı gönderdiğini söylerken Moody's'in de Türkiye'ye para gelmemesi için kararlar aldığını belirtti.


Ağaoğlu Maslak 1453 projesinde kalan son daire ve ofisler için başlatılan kampanyanın son reklam filminin tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında konuşan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Maslak 1453'te yaşam başladığını belirterek, şu anda 1500'ün üzerinde dairenin teslim edildiğini söyledi.


Projede 4 bin 800'den fazla konut olduğunu dile getiren Ağaoğlu, "Şu anda 200 daire kaldı. 73 tane de ofis stoku var satılmayan. Ancak ofis bloklarında satışa çıkmadıklarımız da var. Bu kampanya hem konut hem de ofisler için." dedi.


Ağaoğlu, yeni kampanyaya ilişkin, "Yüzde 5 peşinatla ev satıyoruz. Faiz oranları yüzde 0,42’den başlıyor. 60 ayda yüzde 0,42, 120 ayda yüzde 0,70 faiz oranı var." diye konuştu.


Projenin sadece büyüklüğüyle değil lego gibi ve karma olması nedeniyle zor olduğunu dile getiren Ağaoğlu, şu bilgileri verdi:


"Projenin toplam değeri 6,9 milyar lira. İlk günden bugüne değer açısından yüzde 300 fark var. Metrekare fiyatını 4 bin liralardan satışa çıkmıştık. Şu anda 11 bin liralarda. Taahhüt ettiğimiz hasılat 3,2 milyar liraydı. Şu anda 6,9 milyar lira oldu. Daha ticariler satışa çıkmadı. 3 ofis bloğumuz hiç satışa çıkmadı. Takriben 100 bin metrekare dükkan var. Dükkanları kiralayacağız. Kalan 3 ofis bloğu ise 46 bin metrekare."


- "Finans Merkezi olmazsa olmaz" 

Ağaoğlu, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi (İFM) projesindeki işlerine devam ettiklerini belirterek, kaba inşaatlarının bittiğini, bir gecikme olsa da üzerlerine düşeni yaptıklarını anlattı.


Türkiye'nin son yıllarda yaşadığı olayların ortada olduğunu ve herkesin gördüğünü dile getiren Ağaoğlu, "Ancak İFM bir devlet projesi. Yapılması, Türk ekonomisi için elzem olan bir şey. Amerika’da en son Suudi Arabistan için alınan karar ortada. Dünyada Körfez parası dolaşıyor. Batı bu paraya el koymak için her şeyi yapıyor. Bunların hepsi oyun. Körfez parasının onlar dışında gidebileceği tek güvenli yer Türkiye. Ataşehir'in İFM olması için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız. Vergisel teşvik, ihtisas mahkemelerinin kurulması, bölgesel teşvik gibi altyapıların yapılması lazım."


Başbakan Binali Yıldırım'ın İFM için gereken bütün adımların atılacağını güçlü bir şekilde beyan ettiğini aktaran Ağaoğlu, "Finans merkezinin altyapısını biz yapıyoruz. Metro istasyonunu yaptık. Merkezin ihtiyacı olan 600 bin metrekarelik otoparkı yapıyoruz. Burada bunlara karşılık 350 bin metrekarelik satılabilir alan elde ettik. Ofis ve İFM içindeki AVM'ler, dükkanlar" diye konuştu.


- "Moody's Türkiye'ye körfez parasının gelmesini istemiyor"

Ağaoğlu, Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu düşürmesine değinerek, şu değerlendirmelerde bulundu:


"Türkiye’ye körfez parası gelmesin diye Moody’s böyle bir karar alıyor. Bugün çok ciddi bir görüşme yaptım. Suudi Arabistan’ın çok önemli bir grubu. Batıdaki bankalar, 'Türkiye’ye para aktarmayın, yatırım yapmayın' diye resmi yazı gönderiyor Körfez’deki yatırımcılara. Onlar buna dikkat ediyor ama nereye yatırım yapacaklarını da biliyor.


Birleşik Arap Emirliklerinde 5 emir ile görüştüm; 'Türkiye'nin bize 1 ihtiyacı varsa bizim Türkiye'ye 3 ihtiyacımız var. Türkiye, İslam'ın kalesi, o giderse domino etkisi yapar hepimiz gideriz' diyorlar. Hepsi de resmi olmayan ortamlarda söylüyor."


- "Körfez parası Türkiye'ye gelecek"

Ağaoğlu, Körfez'deki yatırımcıların, bankaların kendilerine neden yazı yazdığını bildiğini dile getirerek, ancak onların hala Batıya bağlı olduklarını ve bir anda bu parayı Türkiye'ye getirmekten imtina ettiğini söyledi.


"İstek var ve bu para gelecek. Moody’s sonrası da istek devam ediyor" diyen Ağaoğlu, bölgeden gelen yatırım isteklerinin açıkça devam ettiğini vurguladı.


Ağaoğlu, "Biz de gereken şeyleri yaparsak, oturma izni vesaire gibi yasal teşvikleri hayata geçirirsek bu işte daha başarılı oluruz. Yabancıların gayrimenkul alımını teşvik edecek şeyler yapmalıyız. Teşvik için siyasi iradede istek var ancak bürokrasi engel oluyor." ifadelerini kullandı.


AA


Haber Hürriyet'te şu şekilde yer aldı


Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in Türkiye’nin kredi notunu düşürmesindeki nedenin de yatırımları kesmek olduğunu belirten Ağaoğlu şunları söyledi:  “Bugün (önceki gün) Suudi Arabistan’ın çok önemli bir yatırımcısı ile görüştüm. Batıdaki bankaların mektup yolladığını anlattılar. İsviçre, Londra ve Amerikalı bankalar yapıyor bunu. Amaç paranın Türkiye’ye gelmemesi. Ancak Körfezli yatırımcı Türkiye’den vazgeçemez. Geçtiğimiz ay Birleşik Arap Emirliklerinde 5 emir ile de görüştüm. Onlar ‘Türkiye’nin bize 1 ihtiyacı varsa bizim Türkiye’ye 3 ihtiyacımız var. Türkiye, İslam’ın kalesi, o giderse domino etkisi yapar hepimiz gideriz’ diyorlar.”


YATIRIM İŞTAHI SÜRÜYOR

Körfez’in hem Türkiye’den vazgeçmediğini hem de batıdan kopmadığını dile getiren Ağaoğlu, Körfez sermayesini Türkiye’ye çekmek için gerekli adımların da atılması gerektiğine dikkat çekti. Körfez yatırımcısının 2 arada bir derede kaldığını belirten Ağaoğlu, “Yabancıya mülk satıyoruz, 1 sene oturma izni veriyoruz sonra karakolda 3 ay sıra bekliyorlar. Bu kadar olumsuz algı yaratma çalışmasına karşın Körfezin ilgisi ortada. Yatırım iştahı sürüyor. Türkiye’den mülk alan yabancıya uzun süreli oturma izni ve vatandaşlık  verilmesi konusunu hayata geçirmeli ve konut satışını ihracat kapsamına almalıyız” diye konuştu.


BİNAYLA MERKEZ OLMAZ

İstanbul Maslak’ta yer alan Maslak 1453 projelerinde teslimlere başladıklarını belirten Ali Ağaoğlu, 4 yeni proje planladıklarını ancak ruhsat sürecinin ağır işlemesi nedeniyle beklemek zorunda kaldıklarını ifade etti. İstanbul Finans Merkezi projesinde ise çalışmalara devam ettiklerini belirten Ali Ağaoğlu, “İstanbul Finans Merkezi’nin tüm altyapısını, metrosunu ve ortak alanlarını biz yapıyoruz. Bunun karşılığında 350 bin metrekare satılabilir alanımız olacak. Kaba inşaatımız bitti, biz üzerimize düşeni yaptık ancak bir gecikme var. İlk hedef 2016 yılıydı, şimdi 2018 oldu. Finans Merkezi Türk ekonomisi için elzem bir proje. Ancak bina yapmakla finans merkezi olunmaz. Gerekli yasal altyapı oluşmalı. Vergisel teşvik, ihtisas mahkemelerinin kurulması, gibi altyapıların yapılması lazım” dedi. Ağaoğlu henüz satışına başlamadan İstanbul Finans Merkezi’ne 1 milyar lira yatırım yaptıklarını kaydetti. 


6.9 MİLYAR LİRA HASILAT

MASLAK 1453 projesinde bir kampanya başlattıklarını dile getiren Ali Ağaoğlu, “Aslında 15 Temmuz günü bu kampanya başlayacaktı ancak darbe girişimi nedeniyle ertelendi. 4 bin 800’den fazla konutun yer alan projede 1500 evi teslim ettik. Alışveriş caddesindeki dükkanlar ve 3 ofis bloku henüz satışa çıkmadı. Satılmayan 200 ev, 73 ofis kaldı. Bu ev ve ofisler 60 ay için yüzde 0.42, 120 ay için yüzde 0.70 faiz oranıyla satışta. Peşinat ise yüzde 5” dedi. Projede taahhüt ettikleri hasılatın 3.2 milyar lira olduğunu bugün ise 6.9 milyar liraya ulaşıldığını belirten Ali Ağaoğlu, konutların da yüzde 300 değer kazandığını kaydetti. 


ARAP BAĞIŞÇI

MASLAK 1453’te 4 tane kuleyi tamamen yabancı yatırımcılara sattıklarını dile getiren Ali Ağaoğlu, “4 kuleden 2’si apart otel olacak. Diğerleri de kira geliri elde etmek istiyor. Hatta Suudi Arabistanlı bir yatırımcımız 250 daireden alacağı kira gelirini Türkiye’de ihtiyaç sahiplerine bağışlıyor” diye konuştu. 


Hürriyet 


Haber Akşam'da şu şekilde yer aldı


Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, Moody's'in notu düşürmesinin temel sebebinin Körfez'in parasını Türkiye'ye getirmesini engellemek olduğunu söyledi. Ağaoğlu, önceki gün Suudi Arabistan’ın çok önemli bir grubuyla görüşme yaptığını belirterek, "Batı'daki bankalar, Körfez’deki yatırımcılara 'Türkiye’ye para aktarmayın,  yatırım yapmayın' diye resmi yazı gönderiyorlarmış. Körfez’deki yatırımcı, bankaların kendilerine neden böyle bir yazı yazdığını çok  iyi biliyor ama adamlar bir açıdan da Batı'ya bağlı" dedi.


ARAP YATIRIMCININ İSTEĞİ SÜRÜYOR

Moody’s sonrası Arap yatırımcıda isteğin devam ettiğini vurgulayan Ağaoğlu, "İstek var ve bu yatırımlar gelecek. Biz de gereken şeyleri yaparsak, oturma izni gibi yasal teşvikleri yaparsak bu işte daha başarılı oluruz. Yabancıların gayrimenkul alımını teşvik edecek şeyler yapmalıyız" diye konuştu. Geçen ay Cityscape fuarı için Dubai'ye gittiğini hatırlatan Ağaoğlu, şunları söyledi: "Birleşik Arap Emirlikleri'ne gittiğimde 5 emirle görüştüm. Resmi toplantılarda dile getirmeseler de bana söyledikleri çok net bir şey var, 'Türkiye’nin bize 1 ihtiyacı varsa bizim Türkiye’ye 3 ihtiyacımız var. Türkiye İslam’ın kalesi, o giderse domino etkisi yapar hepimiz gideriz' diyorlar."


TEK GÜVENLİ YER TÜRKİYE

Ağaoğlu, açıklamalarına şöyle devam etti: "Amerika’da en son Suudi Arabistan için alınan parlemento kararı ortada. Dünyada körfez parası dolaşıyor. Batı bu paraya el koymak için her şeyi yapıyor. 750 milyar dolara el koyma kararı çıktı. Hepsi bunların oyun. Körfez parasının onlar dışında gidebileceği tek güvenli yer Türkiye."


Maslak 1453'te yüzde 5 peşinat!

Maslak 1453’te yaşamın başladığını vurgulayan Ağaoğlu, "Projenin toplam değeri 6,9 milyar lira. Şu anda 1.500’ün üzerinde daireyi teslim ettik. Hatta 1.453'üncü daireyi teslim alana da ödül verdik. Maslak 1453'te 4 bin 800'ün üzerinde konut var. Son kalan 200 konut ve 73 ofis için yeni bir kampanyamız da var. Yüzde 5 peşinat ve 0,42’den başlayan faiz oranları yüzde 60 ayda yüzde 0,42, 120 ayda yüzde 0,70 faiz oranı var" dedi. 


Finans Merkezi inşaatının kabası bitti

Ağaoğlu, bu yıl içinde başlamayı bekledikleri 4 proje bulunduğunu belirterek, "Ancak ruhsat konusunda sıkıntılar var" dedi. Finans Merkezi'nde ise kaba inşaatın bitmiş durumda olduğuna dikkat çeken Ağaoğlu, "Bir gecikme var ama biz üzerimize düşeni yaptık. Bu bir devlet projesi. Yapılması Türk ekonomisi için elzem olan bir şey.  Başbakan, İstanbul Finans Merkezi olması için gereken bütün adımların atılacağını güçlü bir şekilde beyan etti" dedi. 


Metrekare fiyatı 3'e katlandı

Maslak 1453'ün dünyanın en zor projelerinden biri olduğunu anlatan Ağaoğlu, "Projeyi logo gibi ve karma olması da zorlaştırdı. Proje inanılmaz prim yaptı. Metrekare fiyatını 4 binlerden satışa çıkmıştık. Şu anda 11 binlerde. İlk günden bugüne yüzde 300 fark var. Taahhüt ettiğimiz hasılat 3,2 milyar liraydı. Şu anda 6,9 milyar lira oldu" dedi. 


Akşam 


Haber Vatan'da şu şekilde yer aldı


Türkiye’deki projelerinde Körfez yatırımcısına yoğun satış yapan Ağaoğlu Şirketler Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Batılı bankaların ‘Türkiye’ye para aktarmayın, yatırım yapmayın’ şeklinde Körfez yatırımcılarına resmi yazı gönderdiğini söyledi. Ağaoğlu, kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in Türkiye’nin kredi notunu düşürmesindeki sebebin Türkiye’ye yurt dışından gelen parayı kesmek olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Amerika’da en son Suudi Arabistan için alınan karar ortada. Dünyada Körfez parası dolaşıyor. Batı bu paraya el koymak için her şeyi yapıyor. Bunların hepsi oyun. Körfez parasının onlar dışında gidebileceği tek güvenli yer Türkiye. Türkiye’ye Körfez parası gelmesin diye Moody’s böyle bir karar alıyor.”


Türkiye’ye ihtiyacımız var

 Suudi Arabistan’ın çok önemli bir grubuyla görüştüğünü anlatan Ağaoğlu, “Batıdaki bankalar, ‘Türkiye’ye para aktarmayın, yatırım yapmayın’ diye resmi yazı gönderiyor Körfez’deki yatırımcılara. Onlar buna dikkat ediyor ama nereye yatırım yapacaklarını da biliyor. Birleşik Arap Emirlikleri’nde 5 emir ile görüştüm; ‘Türkiye’nin bize 1 ihtiyacı varsa bizim Türkiye’ye 3 ihtiyacımız var. Türkiye, İslam’ın kalesi, o giderse domino etkisi yapar hepimiz gideriz’ diyorlar. Hepsi de resmi olmayan ortamlarda söylüyor” diye konuştu.


Ağaoğlu, Körfez’deki yatırımcıların, bankaların kendilerine neden yazı yazdığını bildiğini dile getirerek, ancak onların hâlâ Batı’ya bağlı olduklarını ve bir anda bu parayı Türkiye’ye getirmekten imtina ettiğini söyledi. “İstek var ve bu para gelecek. Moody’s sonrası da istek devam ediyor” diyen Ağaoğlu, bölgeden gelen yatırım isteklerinin açıkça devam ettiğini vurguladı.


250 daire kirası bağışlıyor

Maslak 1453’te 4 tane kuleyi tamamen yabancı yatırımcılara sattıklarını hatırlatan Ali Ağaoğlu, yatırımcıların bu gayrimenkulleri nasıl değerlendiriceğinin sorulması üzerine şunları söyledi: “4 kuleden 2’si apart otel olacak. Diğerleri de kira geliri elde etmek istiyor. Hatta Suudi Arabistanlı bir yatırımcımız 250 daireden alacağı kira gelirini Türkiye’de ihtiyaç sahiplerine bağışlıyor.”


Maslak 1453’te yüzde 5 peşinatla daire satacak

Ağaoğlu, Maslak 1453’te  kalan son 200 daire ve 73 ofis için kampanya başlattı. Projede yaşamın başladığını vurgulayan Ağaoğlu, 4 bin 800 konutluk projede, 1.500’ün üzerinde daire teslim edildiğini söyledi. Kampanyaya ilişkin bilgi veren Ağaoğlu, “Yüzde 5 peşinatla ev satıyoruz. 60 ayda yüzde 0.42, 120 ayda yüzde 0.70 faiz oranı var” dedi. Proje için taahhüt ettikleri hasılatın 3.2 milyar lira olduğunu belirten Ağaoğlu, “Şu anda 6.9 milyar lira oldu. Daha 3 ofis bloğumuz satışa çıkmadı” diye konuştu.


‘İFM için 1 milyar TL harcadım’

İstanbul Finans Merkezi (İFM) projesinde altyapı işlerini üstlendiklerini hatırlatan Ali Ağaoğlu, şöyle konuştu: “8.5 milyon metrekare hafriyat çıkardık. Altyapı ve metro istasyonunu yaptık. 600 bin metrekarelik otopark yapıyoruz. Bunlara karşılık 350 bin metrekarelik satılabilir alan elde ettik. Kaba inşaatlar bitti, 1 milyar lira para harcadık, henüz satışa çıkmadık. Acelemiz yok, buradaki diğer firmaları bekliyoruz” diye konuştu. İFM’deki gecikmenin sorulması üzerine Ağaoğlu, “İFM bir devlet projesi. Yapılması elzem.”


Vatan



Haber Milliyet'te şöyle yer aldı


Maslak 1453 projesinde yeni bir kampanyaya başladıklarını duyuran Ağaoğlu Başkanı Ali Ağaoğlu, yüzde 5 peşinat ile 60 ayda yüzde 0.42, 120 ayda yüzde 0.70 faiz oranı uygulayacaklarını söyledi



Ağaoğlu tarafından İstanbul Maslak’ta gerçekleştirilen Ağaoğlu Maslak 1453 projesinde kalan son daire ve ofisler için yeni bir kampanya başlatıldı. Son Reklam filmi tanıtımı ve kampanya için basın toplantısı düzenleyen Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, 4 bin 800’ün üzerinde konut yer alan projede 1500 daireyi teslim ettiklerini dile getirdi. Yeni projeyle ‘yüzde 5 peşinatla’ ev sattıklarını anlatan Ağaoğlu, “Faiz oranları yüzde 0.42’den başlıyor. 60 ayda yüzde 0.42, 120 ayda yüzde 0.70  faiz oranı var. Şu anda satılmamış 200 daire kaldı. 73 tane de ofis stoku var. Ofis bloklarında çıkmadıklarımız da var. Bu kampanya hem konut hem de ofisler için” dedi.


Ali Ağaoğlu, projenin toplam değerinin 6.9 milyar lira olduğunu açıklarken, “Bizden alanlar çok kazandı. Bu proje, dünyada en zor projelerden biriydi. İlk satışa çıktığında 4 bin lirayı geçen metrekare fiyatları şu anda 12 bin liraya geldi. ilk günden bugüne yüzde 300 değer kazandı” dedi.


‘Caddesi de var’


Ağaoğlu Maslak 1453 projesinin 20 bin sakininin yanı sıra 15 dakika mesafede yaşayan ve çalışan bir milyonun üzerinde nüfus için alışveriş, sosyal aktivite, yeme-içme olanaklarına erişim sağladığını vurgulayan Ali Ağaoğlu, “New York’ta Manhattan ve Frankfurt’ta ise Main Straße gibi dünya çapında örnekler incelenerek tasarlanan Cadde 1453 ise lüks mağazalarda alışveriş yapabilme keyfini yaşatacak” dedi. 


Daha önce projeden 4 blokun Körfez yatırımcılar tarafından alındığına dikkat çeken Ağaoğlu, 2 blokun yatırımcıları tarafından apart otel yapılacağını, diğer iki blokun ise kiraya verildiğini söyledi. Ağaoğlu, “Hatta bir blokun sahibi olan Suudi arabistanlı yatırımcı aldığı kiraları Türkiye’de ihtiyacı olanlara veriyor” açıklamasında bulundu.  



‘Körfez parasını engelliyorlar’


Ağaoğlu, Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in  Türkiye’nin kredi notunu düşürmesine ilişkin ise, “Körfez parasının Türkiye’ye gelmesi engelleniyor. Suudi Arabistan’ın çok önemli bir grubuyla görüşme yaptım. Batıdaki bankalar, ‘Türkiye’ye para aktarmayın, yatırım yapmayın’ diye resmi yazı gönderiyor Körfez’e... Onların yatırım yapma isteği sürüyor. Biz de oturma izni başta tüm teşvikleri sağlarsak, başarılı oluruz” dedi. 


İstanbul Finans Merkezi’nde kaba inşaat bitti




İstanbul Uluslararası Finans Merkezi (İFM) projesiyle ilgili geldikleri aşamaları da anlatan Ağaoğlu, kaba inşaatın çoğunun ve metro istasyonunun bittiğini kaydetti. Projede, Başbakan Binali Yıldırım’ın 14 Ekim’de SPK ve BDDK binalarının temelini atması bekleniyor. İFM içindeki diğer projelerde de çalışmaların sürdüğünü belirten Ağaoğlu, “Finans Merkezi’nin altyapısını, Metro istasyonunu, merkezin ihtiyacı olan 600 bin metrekarelik otoparkı yapıyoruz. Burada bunlara karşılık 350 bin metrekarelik satılabilir alan elde ettik. Ofis ve İFM içindeki AVM’ler, dükkanlar” dedi.


Milliyet



Haber Habertürk'te şöyle yer aldı


Maslak 1453 projesinde taahhüt ettiklerinin üzerinde, hasılatın 6.9 milyar liraya geldiğini belirten Ağaoğlu Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, “Suudi işadamı aldığı kuledeki 250 dairenin kirasını Türkiye’de ihtiyacı olanlara bağışlayacak” dedi.


Ağaoğlu Şirketler Grubu’nun, Maslak’ta inşa ettiği Maslak 1453 projesinde yaşam başladı. Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, projede taahhüt ettikleri hasılat miktarının 3.2 milyar olduğunu, şu anda ise 6.9 milyar lira noktasına geldiğini vurgulayarak, 3 ofis blokunun henüz satışa çıkmadığını, 100 bin metrekare alanda yer alan dükkânları da kiralayacaklarını kaydetti. Maslak 1453’te yer alan 4 tane kulenin ise yabancı yatırımcılar tarafından alındığını ifade eden Ali Ağaoğlu, 4 kuleden ikisinin apart otel olarak kullanılacağını kaydetti. Ağaoğlu, diğer yatırımcıların ise kuleleri kiraya vereceklerini dile getirerek, “Suudi Arabistanlı bir işadamı 250 daireden alacağı kira gelirlerini Türkiye’de ihtiyaç sahiplerine bağışlayacağını söyledi” diye konuştu.


1.500 DAİRE SATILDI

4 bin 800 konutun yer aldığı projede bin 500’ün üzerinde dairenin satıldığını belirten Ağaoğlu, “Projede ilk satışa çıktığımız fiyatla şimdiki arasında yüzde 300 fark var. Lansmanda metrekare fiyatını 4 bin liralardan satışa çıkmıştık. Şu anda yaklaşık 12 bin liralarda. Projenin başında satın alan bugüne kadar bire üç kazandı” dedi.


MASLAK 1453 YÜZDE 5 PEŞİNATLA ALINABİLECEK

Ağaoğlu, Maslak 1453 projesinde kalan son 200 daire ve 73 ofis için kampanya başlattı. Kampanya kapsamında sınırlı sayıda daire için 60 ay yüzde 0.42 faiz oranı ya da 120 aya kadar yüzde 0.70 vade seçenekleri yer alırken, yüzde 5 peşinatla hemen teslim dairelere sahip olunabiliyor. Öte yandan Ali Ağaoğlu, Maslak1453 projesindeki 1453’üncü daireyi satın alanlara bir haftalık Uludağ tatili hediye ettiklerini dile getirdi.

 

‘KÖRFEZ’E ‘YATIRIM YAPMAYIN’ YAZISI GÖNDERİLMİŞ’

Ali Ağaoğlu uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in Türkiye’nin kredi notunu düşürmesinin ardındaki sebebin, Türkiye’ye Körfez yatırımcısından gelen parayı kesmek olduğunu belirtti. Ağaoğlu, “Suudi Arabistan’ın çok önemli bir grubuyla görüşme yaptım. Batı’daki bankalar yabancı yatırımcılara, ‘Türkiye’ye para aktarmayın, yatırım yapmayın’ diye resmi yazı göndermiş” dedi. Körfez ülkelerinin hâlâ Batı’ya bağlı olduklarını dile getiren Ağaoğlu, yabancı yatırımcıların bir anda bu parayı Türkiye’ye getirmekten imtina ettiklerini; fakat bölgeden gelen yatırım isteklerinin Moody’s sonrası da açıkça devam ettiğini vurguladı.

 


Habertürk


Haber Sabah'ta şöyle yer aldı


Ali Ağaoğlu, batılı bankaların körfez yatırımcılarına “Türkiye’ye yatırım yapmayın” diye resmi yazı gönderdiklerini belirterek, “Körfezli Türkiye’den vazgeçmez. Bu oyunlara kanmaz” diye konuştu.


Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye'nin notunu düşürme kararına Körfez yatırımcısı da prim vermedi. Not düşürme amacının ülkeye olan inancı ve yatırımları kesmek olduğunu belirten Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, "Londra, İsviçre ve Amerikalı bankalar Körfez yatırımcısına mektup yolluyormuş. Amaç paranın Türkiye'ye gelmesini engellemek. Ancak Körfezli yatırımcı Türkiye'den vazgeçemez. Bu oyunlara kanmaz. Olumsuz algı yaratılmasına karşın Körfez'in ilgisi, yatırım iştahı devam ediyor" diye konuştu. Körfez sermayesini Türkiye'ye çekmek için gerekli adımların da atılması gerektiğini anlatan Ağaoğlu, "Türkiye'den mülk alan yabancıya uzun süreli oturma izni ve vatandaşlık verilmesi konusu hayata geçirilmeli" dedi.


İFM'ye 1 milyar lira harcadık

İstanbul Finans Merkezi'nde (İFM) çalışmalara devam ettiklerini belirten Ağaoğlu henüz satışına başlamadan İstanbul Finans Merkezi'ne 1 milyar lira yatırım yaptıklarını kaydetti. Ağaoğlu "Kaba inşaatımız bitti, biz üzerimize düşeni yaptık ancak bir gecikme var. Bu Türk ekonomisi için elzem bir proje. Ancak bina yapmakla finans merkezi olunmaz. Gerekli yasal altyapı oluşmalı. Vergisel teşvik, ihtisas mahkemelerinin kurulması gibi altyapıların yapılması lazım" dedi.


Arap yatırımcı kirayı bağışlıyor

4 tane kuleyi tamamen yabancı yatırımcılara sattıklarını dile getiren Ali Ağaoğlu, "4 kuleden 2'si apart otel olacak. Diğerleri de kira geliri elde etmek istiyor. Hatta Suudi Arabistanlı bir yatırımcımız 250 daireden alacağı kira gelirini Türkiye'de ihtiyaç sahiplerine bağışlıyor."


Yüzde 300 kazandırdık

Ağaoğlu Maslak 1453'te konutların da yüzde 300 değer kazandığını kaydetti. 15 Temmuz'da başlayacakları kampanyayı bugüne ertelediklerini söyleyen Ağaoğlu, şöyle devam etti: "Bin 500 evi teslim ettik. Kampanyamızda satılmayan 200 ev, 73 ofis kaldı. Bu ev ve ofis için 60 ay için yüzde 0.42, 120 ay için 0.70 faiz oranı seçeneğimiz var. Peşinat ise yüzde 5."



Sabah




Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Ünlü işadamı Ali Ağaoğlu, Batı kökenli finans kuruluşlarının, "Türkiye'ye yatırım yapmayın" şeklinde Arap ve Ortadoğulu yatırımcılara yazı gönderdiğini söyledi. 


Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Maslak 1453 projesinde kalan son daire ve ofisler için başlatılan kampanyayla ilgili önceki akşam İstanbul'da düzenlenen basm toplantısında çarpıcı açıklamalar yaptı. 


Ağaoğlu, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu düşürmesini hatırlatarak, "Türkiye'ye Körfez parası gelmesin diye Moody's böyle bir karar alıyor. Son olarak Suudi Arabistan'ın çok önemli bir grubu ile görüşme yaptım. Batıdaki bankalar, uluslararası finans kuruluşları da Körfez'deki yatırımcılara 'Türkiye'ye para aktarmaym, yatırım yapmayın' diye resmi yazı gönderiyor" dedi. 


5 EMİR İLE GÖRÜŞTÜM 


ABD'nin '11 Eylül' tasarısını kabul etmesiyle Suudi Arabistan'ın ABD'deki 750 milyar dolarlık yatırımının tehlikeye girdiğini hatırlatan Ağaoğlu, "Batı bu paraya el koymak için her şeyi yapıyor. Bunların hepsi oyun. Körfez parasının batı ülkeleri dışında gidebileceği tek güvenli yer Türkiye. İstek var ve bu para gelecek. Moody's soması da istek devam ediyor" diye konuştu. Eylül ayında Birleşik Arap Emirlikleri'nde 5 emir ile görüştüğünü söyleyen Ağaoğlu, "Emirler, 'Türkiye'nin bize 1 ihtiyacı varsa bizim Türkiye'ye 3 ihtiyacımız var. Türkiye, İslam'ın kalesi, o giderse domino etkisi yapar hepimiz gideriz' diyorlar" açıklaması yaptı. 


FİNANS MERKEZİ BİTMELİ 


Bu çerçevede, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nin (İFM) hızla tamamlanması gerektiğine dikkat çeken Ağaoğlu, "Vergisel teşvik, ihtisas mahkemelerinin kurulması, bölgesel teşvik gibi altyapıların yapılması lazım. Yabancıların gayrimenkul alımım teşvik edecek şeyler yapmalıyız. Siyasi iradede istek var ancak bürokrasi engel oluyor" ifadelerini kullandı. Şu ana kadar İFM'ye 1 milyar liralık yatırım yaptıklarını ifade eden Ağaoğlu şunları söyledi: "Finans merkezinin altyapısını biz yapıyoruz. Metro istasyonunu tamamladık. Merkezin ihtiyacı olan 600 bin metrekarelik otoparkı yapıyoruz. Bunlara karşılık, IFM içinde 350 bin metrekarelik ofis ve AVM alanı elde ettik." 


Maslak 1453'e yeni kampanya 

Ağaoğlu Şirketler Grubu, Maslak 1453 projesi için yeni bir kampanya başlattı. Hemen teslim 200 daire ve 73 ofis yüzde 5 peşinatla, 60 ay yüzde 0.42, 120 ayda yüzde 0,70 faiz oram ile satılıyor. Maslak 1453'ün toplam yatırım değerinin 6.9 milyar liraya ulaştığım ifade eden Ali Ağaoğlu, "Metrekaresini 4 bin liradan satışa çıktığımız Maslak 1453, şu anda 12 bin liralarda. 4 yılda yüzde 300 değer farkı var. Şimdiye kadar bize yatırım yapan kimse kaybetmedi" dedi. 100 bin metrekarelik kiralanabilir alan ve satışa sunulacak 3 ofis blokunun daha bulunduğunu belirten Ağaoğlu, 1.453 metre uzunluğundaki alışveriş caddesinin ise bölgenin yeni çekim merkezi olacağını ifade etti. 



Sözcü


Geri Dön