28 / 03 / 2024

Moskova'daki tarihi Pekin Oteli satıldı!

Moskova'daki tarihi Pekin Oteli satıldı!

Moskova’nın merkezinde bulunan, 1958 yılında Sovyet-Çin dostluğunun simgesi olarak yapılan tarihi Pekin Oteli, 4,8 milyar ruble bedelle, yani yaklaşık 65,5 milyon dolara satıldı.



Moskova’nın merkezinde bulunan, 1958 yılında Sovyet-Çin dostluğunun simgesi olarak yapılan tarihi Pekin Oteli, 4,8 milyar ruble bedelle, yani yaklaşık 65,5 milyon dolara satıldı. Türk Rus'ta yer alan habere göre; otelin sahibi durumunda olan en büyük devlet bankalarından VTB Bank, Pekin Oteli'nin satışını Soçi merkezli otel zincirleri sahibi “Jemçujina Otel Kompleksi” şirketine gerçekleştirdi.

Vedomosti gazetesi, yüzde 34,04 hissesi Kıbrıs’ta kayıtlı Pecomalco Investments Limited’e ait olan bu grunun Rusya’da “sahiplik yapısı hakkında en az bilgi olan, en gizli sermayedar yapısı bulunan şirketlerden biri olduğunu” belirtti.

Moskova daki tarihi Pekin Oteli satıldı!

Tversakaya Ulitsa ile Sadovoyo Kaltso'nun (çember yol) birleştiği yerde, Bolşaya Sadovaya Dom 5’te konumlanan tarihi otelin 26 bin metrekare büyüklüğünde binası ve 5 bin 600 metrekare büyüklüğünde arsası bulunuyor.  Otel, 1939-1958 senelerinde mimar Dmitry Çeçulin'in projesi olarak hayata geçirildi. 

Satış anlaşmasını duyuran VTB, 2,6 milyar ruble gelir elde ettiğini açıkladı. VTB Bank, 2019 yılında oteli açık artırmada 5,6 milyar rubleden başlayan fiyatla satmak istemiş ancak alıcı bulamamıştı. Sonrasında Çinli bir yatırım grubu binaya talip olmuş ancak satış yapılamamıştı.

Bina ve yer aldığı arsa, Moskova’nın “en kıymetli emlak varlıkları” arasında gösterilirken, piyasa şartları ve borçlar sebebiyle düşük bir bedelle satıldığı ifade ediliyor.

Moskova'daki ev değiştirme kampanyası satışları artırdı!


Geri Dön