24 / 04 / 2024

MPIM’e dev şehir maketleri damga vurdu!

MPIM’e dev şehir maketleri damga vurdu!

Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MPIM’e, dev şehir maketleri damgasını vurdu. ATO Başkanı Bezci, önümüzdeki sene kapsamlı bir Ankara şehir maketi yapmamız lazım." dedi.



Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MPIM’e, dev şehir maketleri damgasını vurdu. Londra ve Paris gibi başkentlerin çok gerisinde kalan  Ankara  için ATO Başkanı Salih Bezci, “Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleriyle birlikte kapsamlı bir Ankara şehir maketi yapmamız lazım. Önümüzdeki sene hedefimiz, Ankara standını büyütmek” dedi.


Ankara Ticaret Odası (ATO), gayrimenkul sektörünün ‘şampiyonlar ligi’ olarak görülen Uluslararası MPIM Fuarı’nda, Ankara’yı tanıttı. Fransa’nın Cannes kentinde bu yıl 26’ncısı düzenlenen MPIM Fuarı’na 93 ülkeden toplamda 500’ün üzerinde yatırımcı katıldı. ATO, her yıl 20 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırlayan fuarda Ankara’yı dünyaya tanıtmak amacıyla 170 metrekarelik stant kiraladı. Fuara damga vuran kentler Paris ve Londra olurken, bu iki kentin tanıtımı için kullanılan dev şehir maketleri yoğun ilgi gördü. Öte yandan, İstanbul’u tanıtan 96 metrekarelik dev maket de ziyaretçilerin beğenisini topladı. Ankara Hürriyet’e MPIM Fuarı ile ilgili değerlendirmede bulunan ATO Başkanı Salih Bezci, “Ankara’nın kabuğunu kırmak için uluslararası alanda tanıtılması şart” dedi ve ekledi:


ŞEHİRLER ÜLKELERİN ÖNÜNE GEÇTİ


“Bu fuarların amacı şehirleri tanıtmak. Çünkü artık şehirler, ülkelerin önüne geçmeye başladı. Mesela, Londra ve Paris’in MPIM için hazırladıkları stantların büyüklükleri biner metrekare civarında. Fuara gelen bir kişinin bu kentlerin stantlarını gezmemesi mümkün değil.


HEDEFİMİZ ANKARA STANDINI BÜYÜTMEK


Aslında Londra ve Paris’i dünya tanıyor ama buna rağmen onlar da geri kalmamak için şehirlerini ön plana çıkarıyorlar. Bizim önümüzdeki sene hedefimiz, Ankara’yı da bu hale getirmek. Ankara standını büyütmek.


TÜM BAŞKANLARI GETİRMEMİZ LAZIM


Ankara’nın, bu tip fuarlarda tanıtımında büyük katkı sağlayacak, iyi ve kapsamlı bir şehir maketinin olması lazım. Mutlak bir şekilde Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleriyle birlikte bir Ankara şehir maketi yapmamız lazım. Ve bu tip fuarlara gelirken, tüm ilçe belediyelerin başkanlarını getirmemiz lazım.


ANKARA STANDINDA NELER VAR


MPIM Fuarı’nda kurulan Ankara standında; Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışmaları devam eden Ankapark’ın 30 metrekarelik maketi, ATO’nun da hissedarı olduğu ve Akyurt’ta yapılması planlanan Ankara Uluslararası Fuarcılık ve Kongre Merkezi’nin 15 metrekarelik maketi, otomobil AVM’si olarak inşa edilen Otomobil Ticaret ve Yaşam Merkezi Projesi’nin (OTONOMİ) 3 metrekarelik maketi ve PODIUM AVM’nin maketi sergileniyor. Stantta ayrıca, Ankaralı firmalar da yer alıyor.


ATO Başkanı Salih Bezci, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı ve Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, Londra standını gezip, dev şehir maketini inceledi.


300 metrekarelik İstanbul Çadırı’nda yer alan 96 metrekarelik ‘Yaşayan İstanbul’ adlı çalışma, bugüne kadar yapılmış en büyük İstanbul maketi oldu.



Fatih Tekeci / Hürriyet







Geri Dön