25 / 04 / 2024

Mudanya Tirilye Sanat Evi'nde sona doğru!

Mudanya Tirilye Sanat Evi'nde sona doğru!

Bursa Mudanya Belediyesi’nin tarih, kültür ve turizm kenti Tirilye’de yapımı süren “Sanat Evi” projesinde çalışmalar hızla tamamlanıyor.



Bursa Mudanya Belediyesi’nin tarih, kültür ve turizm kenti Tirilye’de yapımına devam ettiği “Sanat Evi” projesinde sona gelindi. Kütüphane, okuma, dinlenme salonları ve sanatçı konuk odalarıyla projelendirilen Tirilye Sanat Evi, iç mekan düzenlemelerden sonra yıl içerisinde hizmete açılması planlanıyor. 

Milliyet'te yer alan habere göre; Mudanya Belediyesi’nin ek hizmet binası olan Tirilye’deki eski belediye binası, bölgenin mimari dokusuna uygun şekilde projelendirildi, sanatçıların ev ortamında ağırlanacağı, çocukların ve gençlerin yararlanacağı bir kültür merkezi olacak şekilde dizayn edildi. 

Çalışma alanınca incelemelerde bulunan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Tirilye Sanat Evi’nin kısa süre içerisinde hizmete açılacağından bahsederek, “Söz verdiğimiz gibi, Mudanyamızın kültür ve sanat hayatına yeni bir simge kazandırıyoruz. İster yazar ister ressam isterse heykeltıraş olsun, kapımız Tirilye’nin benzersiz doğası eşliğinde üretmek isteyen sanatçılara her zaman açık olacak. Bunun yanı sıra mahallemizdeki gençlerimize ve çocuklara hitap edecek bir kütüphaneyi de hayata geçirmiş olacağız. Mudanya, her bir köşesiyle kültür ve sanatın tüm değerlerinin yaşandığı bir kent oluyor” açıklamasında bulundu. 
 


Geri Dön