18 / 04 / 2024

Muğla Çocuk Bilim Parkı'nın açılışı yapıldı!

Muğla Çocuk Bilim Parkı'nın açılışı yapıldı!

Muğla’nın Menteşe ilçesinde Muğla’nın ilk Çocuk Bilim Parkı’nın açılışı yapıldı. Kent merkezindeki bir alışveriş merkezinin içinde yer alan parkta 44 ayrı farklı deney testi yer alıyor.



Parkın açılışına Türk Sinemasının ünlü ismi Türkan Şoray da katılırken, Vali Vekili Salih Gürhan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılışa katılan Türkan Şoray ile fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşlar izdihama neden oldu. Açılışta konuşan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “Muğla’nın ve Menteşe’nin ilk ve tek Çocuk Bilim Parkı toplumumuzun bilimsel algısını geliştirmek ve geleceğin bilim adamlarına katkıda bulunmak için bugün burada hayata geçirdik. Menteşe Belediyesi olarak bu bilim parkı geleceğimizin teminatı çocuklarımızın geleceğini sorgulayan, bilimin ışığında yürüyen, ileri görüşlü, milli değerlere sahip çıkan ve Cumhuriyet değerlerine bağlı bireyler yetiştirmeye neslin yetişmesine katkı sağlayacağına inanıyorum. Bilim merkezinde hem eğlenip, hem öğrenilecek 44 farklı deney seti bulunuyor” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise, Türkiye’nin geleceğe doğru bir ülke ve ilk 10 ülke arasında girmesi için en önemli konunun bilgi üretmesi olduğunu söyledi. Bilgiyi üretecek olan da gençlerimiz ve onların kabiliyetleri. Bu park, o tür kabiliyete sahip olan gençlerimizin kabiliyetlerini fark etmesi ve gelecekte bilgi üretebilmesi için bir alt yapı oluşturuyor. Biz eğer bilgi üreten gençlerimizi eğitebilirsek 2035 yılına kadar genç nüfusumuz çoğunlukta devam edecek, ama 2035 yılından sonra nüfusumuz yaşlanmaya başlayacak. Önümüzdeki bu süreci, bilgi üreten, dogmalara inanmadan, her şeyi sorgulayabilen, analitik düşünen ve sentez yapabilen gençleri yetiştirebilirsek ancak muasır medeniyetler seviyesine çıkabiliriz” dedi.

Muğla Vali Vekili Salih Gürhan ise gençlere yapılan yatırımın en iyi yatırım olduğunu belirterek, açılışı yapılacak bilim parkının gençlere, Muğla’ya ve ülkeye hayırlı olmasını diledi. Çocuk Bilim Parkı’nın açılışına katılan Türkan Şoray ise çok duygulandığını belirterek, “Çok anlamlı bir açılışta bulunuyorum. Bu mekan benim için kutsal bir mekan gibi geliyor. Gençlerimiz ve onların geleceği adına çok güzel bir yatırım” dedi.

Çocuk Bilim Parkı’nın açılışını Türkan Şoray ve beraberindeki protokol üyeleri yaptı. Açılış sonrası Türkan Şoray Çocuk Bilim Parkı’nı gezdi.


Milliyet



Geri Dön