26 / 04 / 2024

Muğla Kayaköy hassas alan ilan edildi!

Muğla Kayaköy hassas alan ilan edildi!

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki Kayaköy Ören Yeri ile Gemiler Koyu,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla "kesin korunacak hassas alan" ilan edildi...



Kayaköy Mahallesinde yer alan Kayaköy Ören Yeri ile Gemiler Koyu’nun  Resmi Gazete'de yayımlanan kararla doğal sit alanı olarak korunarak turizme kazandırılması planlanıyor.

Milliyet'te yer alan habere göre; Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, yaptığı açıklamada, Fethiye'nin birçok noktasının "hassas alan" olarak ilan edilmesi taleplerinin kabul edilmesinden dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

İlçenin korunması ve ranta yenik düşmemesi için mücadele verdiklerini ifade eden Karaca, "Sayın Cumhurbaşkanımıza hassasiyetinden dolayı belediye başkanı olarak teşekkür ediyorum." dedi.

 Muğla Kayaköy hassas alan ilan edildi!

Daha önce de Kelebekler Vadisi kesin korunacak alan ilan edilmişti.

Karaca, ülke ve bölge ekonomisine katkı sağlaması için sivil toplum kuruluşları iş birliğiyle bölgenin daha iyi tanıtılması için çalışmalar yaptıklarını belirtti. Fethiye'ye olan ilginin artması ve devamlı turizm için belirli bölgelerin korunması gerektiğinin altını çizen Karaca, "Yerel yönetimler olarak her zaman bu gibi kararların arkasındayız. Karardan ötürü çok mutlu olduk. Bölgeye gelen ziyaretçilerden de ilçenin tarihi ve coğrafi yapısıyla ilgili hep pozitif dönüş alıyoruz." diye konuştu.

İlçeye 10 kilometre uzaklıktaki Kayaköy, mübadele sürecinde Yunanistan'da karşılıklı bir Türk köyü ile yer değiştiriyor. Ancak Yunanistan'dan gelen Türkler, burada yaşamayınca mevcut yerleşim yerleri boş kalıyor ve zamanla "hayalet köy" olarak adlandırılıyor.

Doğanın ve denizin buluştuğu en güzel noktalar arasında gösterilen "Gemiler Koyu" ise özellikle yaz aylarında sakinlik arayan turistlerin gözde yeri olmaya devam ediyor.

9 ilde 11 bölge hassas alan ilan edildi!


Geri Dön