26 / 04 / 2024

Muğla Milas'ta yaşanan turizm felaketi bayramı zehir etti!

Muğla Milas'ta yaşanan turizm felaketi bayramı zehir etti!

Milas'a bağlı Boğaziçi köyündeki bir turistik tesiste bayram tatilini geçirmek üzere geldikten sonra hizmet sunulmaması ve yaşanan olumsuzluklar nedeniyle tatilcilerin isyan etmesi üzerine yapılan incelemede akıl almaz gerçekler ortaya çıktı



Milas ilçesine bağlı Boğaziçi köyündeki bir turistik tesiste bayram tatilini geçirmek üzere geldikten sonra hizmet sunulmaması ve yaşanan olumsuzluklar nedeniyle tatilcilerin isyan etmesi üzerine yapılan incelemede akıl almaz gerçekler ortaya çıktı.
 Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Milas Kültür ve Turizm Danışma Sorumlusu Mehtap Yıldız, Burası sadece ikinci konut amacıyla yapılmış ev ve villaların bulunduğu bir sitedir.

Kaymakamdan özür
Turizm tesisiyle ilgili her hangi bir belgesi olmadığı gibi Bakanlık yada yerel idarelerden alınan turizm işletmeciliği belgesinin de bulunmadığını tespit ettik. Şirket yöneticileri ve tesisi internet üzerinden pazarlayan şirketler hakkında internet dolandırıcılığı ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduk dedi.
Milas Kaymakam Vekili ve Yatağan Kaymakamı Hasan Tanrıseven ise, Bu ortamda turizm olmaz, tatilciye kabus yaşatanlardan turizmci de olmaz. Bayram tatilini geçirmek üzere ilçemize gelen konuklarımızın yaşadığı sıkıntıdan büyük üzüntü duydum. Turizmde hizmet ve tesis kalitesini hızla arttırmaya çalışırken bu tür olaylara yönelenler gerekli hukuki cezayı görecek, tatilini yarıda kesip memleketlerine dönmek zorunda kalan konuklarımızdan özür diliyorum, bu tür olayların yaşanmaması için ne gerekiyorsa yapılacak. İncelemeler sonunda kusurlu görülenlere gerekli cezalar verilecek diye konuştu.

Esir kampı gibi
Eşi ve çocuklarıyla birlikte tatile gelen bugün tesisi terk etmek zorunda kaldığını belirten Hüseyin Dursun Sanki esir kampındaydık. Yiyecek içecek yok, olanlardan para isteniyor, sular akmıyor, odalar da yatılacak gibi değil, yanımızda fazladan getirdiğimiz nevresimlerle yatabildik. Tuvaletlere giremediğimiz için ormana gidiyorduk. Buradaki şartlar Somaliyi andırıyor, Hizmet istediğimizde, Sizi burada zorla mı tutuyoruz, isterseniz gidebilirsiniz dediler. Paramızı geri istedik, vermeyiz dediler. Tesisten ayrıldım jandarma ve savcılığa suç duyurusunda bulunduktan sonra İstanbula geri döneceğiz dedi.

Yaşar ANTER/Milliyet


Geri Dön