28 / 03 / 2024

Muğla'da 3 bin kişilik spor salonu inşaatında sona gelindi!

Muğla'da 3 bin kişilik spor salonu inşaatında sona gelindi!

Muğla'da 3 bin kişilik spor salonu inşaatında sona gelindi. Aydın’da 2009-2011 yılları arasında da il müdürü olarak görev yapan Çeker, Muğla’da Cumhuriyet tarihinin en büyük spor yatırımını yapması ile dikkat çekmişti.



2013 Şubat ayında Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü olarak atanan Güreş Federasyonu Eski Başkanı Bekir Çeker, Aydın’a atandı. Aydın’da 2009-2011 yılları arasında da il müdürü olarak görev yapan Çeker, Muğla’da Cumhuriyet tarihinin en büyük spor yatırımını yapması ile dikkat çekmişti.


MUĞLA’DA SPORTİF YATIRIMLARA ÖNEM VERDİ

2,5 yıl görev yaptığı Muğla’da, Muğla’nın hali hazırdaki kapalı spor salonunun uluslararası müsabakalar için yeterli olmaması nedeniyle Muğla’ya yeni ve 3 bin kişilik spor salonu, Yatağan’a 500, Bodrum Yalıkavak beldesine 250, Seydikemer’e 500, Fethiye’ye 2 bin, Kavaklıdere’ye 250 kişilik Bodrum ve Marmaris’e spor salonları. Muğla ve ilçelerinin en büyük eksiklerinden birisi olan Gençlik merkezleri de Bekir Çeker döneminde yapımına başlandı. Muğla merkezde bulunan Uluslar arası Gençlik Merkezi tamamlandı. Yine Fethiye, Bodrum ve Marmaris’e de gençlik merkezleri yapımı. Muğla’ya yapılan yatırımların toplam miktarı 2,5 yılda 220 milyon TL’yi bulurken, bu rakamın Muğla’ya cumhuriyet tarihinde yapılmış en büyük spor yatırımları olduğu açıklandı.


BEKİR ÇEKER KİMDİR?

1964 Amasya doğumlu Bekir Çeker, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Beden Eğitim ve Spor Bölümünden mezun oldu. Yüksek Lisansını ODTÜ’de tamamladı. 2007 -2009 yılları arasında Güreş Federasyonu Organizasyon Komitesi Başkanlığı görevini yürüttü. Merkez Hakem Kurulu ve Teknik Kurul Üyeliği, Türkiye Güreş Hakemleri Derneği Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttü. 2009 tarihinde Dünya Güreş Şampiyonasında Altın Düdük ödülüne layık görüldü. Dünyanın en iyi hakemi seçildi. Uluslar arası başarılarından ötürü dönemkin Başbakanı ve şimdiki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ödüllendirildi. 2009-2011 yılında Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Görevini yürüttü. 2 yıl üst üste Aydın’ın En Başarılı Bürokratı seçildi. 2011 Güreş Federasyonu olağanüstü Genel kurul seçimlerinde Güreş Federasyonu Başkanlığına seçildi. Başkanlık döneminde yapılan organizasyonlar ve elde edilen sportif başarılardan dolayı FİLA tarafından Dünyanın en başarılı Federasyon Başkanı ödülünü aldı. Çeker 2013 Şubat ayından bu yana Muğla’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü olarak görev yapıyordu.



Hürriyet 


Geri Dön