19 / 04 / 2024

Muğla’da konut fiyatları yükselişte!

Muğla’da konut fiyatları yükselişte!

TÜİK 2018 yılı Ekim ayı Türkiye geneli konut satış istatistikleri açıklandı. Yayımlanan istatistiklere göre konut satışında metrekare fiyatı en fazla olan il Muğla oldu. Muğla’da ortalama konut metrekare satışı 4 bin 695 TL. 



Muğla’yı konut metrekare satış fiyatı 4 bin 422 TL olan İstanbul izledi. Sıralamada üçüncü olarak yer alan İzmir’de ise metrekare satış fiyatı 3 bin TL olarak belirlendi.

Milliyet'te yer alan habere göre uzun yıllardır Marmaris’te gayrimenkul sektöründe hizmet veren Ahu Altuğ Gültekin konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Konuttaki fiyat artışının Muğla’ya olan fazla taleple ilgili olduğunu dile getiren Gültekin: “Muğla ve ilçeleri hem Türkiye genelinden hem de yurt dışından büyük bir rağbet görüyor. Marmaris, Bodrum, Fethiye ve Datça gibi sahil şeridindeki ilçelerimiz hem oranın yaşayanları açısından birer değer hem de diğer bölgelerden gelen insanlar tarafından değerli görülüyor. Bu rağbet konut fiyatlarına yansımakta. Hem satış adedi anlamında hem de metrekare birim fiyatlarında sürekli yükselen bir trende sahibiz.” dedi.

Gültekin: “Muğla il merkezi fiyat olarak sahil ilçelerine göre biraz daha uygun. Bunun sebebi il merkezinin denize yakın olmaması. Yaşamak için daha çok tercih edilen yerler: Marmaris, Datça, Bodrum gibi ilçelerimiz oluyor. Bodrum ilk sırada olmak üzere akabinde Datça, Marmaris gibi ilçelerimiz her geçen gün daha fazla değer kazanmakta” diye açıklama yaptı. 


Geri Dön