18 / 04 / 2024

Muğla'da taşınmaz ticareti yönetmeliği anlatıldı!

Muğla'da taşınmaz ticareti yönetmeliği anlatıldı!

Muğla Emlak Müşavirleri Derneği ile Muğla İl Ticaret Müdürlüğü tarafından emlakçılara, emlakçılığın kurallarını yeniden belirleyen taşınmaz ticareti hakkında yönetmelik ve yaptırımları anlatıldı.



Muğla Emlak Müşavirleri Derneği ile Muğla İl Ticaret Müdürlüğü tarafından emlakçılara, emlakçılığın kurallarını yeniden belirleyen taşınmaz ticareti hakkında yönetmelik ve yaptırımlar anlatıldı. Buna göre yetki belgesi olmayan emlakçılar ruhsat alamayacak.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Muğla Emlak Müşavirleri Derneği ile Muğla İl Ticaret Müdürlüğü tarafından Menteşe İlçesinde bulunan Halk Eğitim Merkezi’nde, emlakçılara 5 Haziran’da yürürlüğe giren taşınmaz ticareti hakkında yönetmelik ve yaptırımları anlatıldı. 

Muğla İl Ticaret Müdürlüğü Şube Müdürü Ergün Yıldız tarafından yapılan açıklamada, “Taşınmaz ticareti hakkında yönetmelik 5 Haziran 2018’de yürürlüğe girdi ve 5 Eylül’de bakanlık tarafından uygulanmaya başlandı.” dedi. 

Muğla İl Ticaret Müdürlüğü Şube Müdürü Ergün Yıldız, yayınlanan yönetmeliğin ardından, 18 ay içinde emlak danışmanlığı hizmeti veren emlakçıların durumlarını uygun hale getirmeleri gerektiğini dile getirdi. 


Geri Dön