27 / 04 / 2024

Muhammed el Fayed'in çocukları arasında miras kavgası!

Muhammed el Fayed'in çocukları arasında miras kavgası!

İngiltere'nin önemli iş insanlarından Milyarder Muhammed el Fayed’in iki çocuğu, miras kavgasına girdi. Ömer el Fayed mahkemelik olduğu ablası Camilla'nın kendisine saldırdığını iddia etti. 



İngiltere’nin en önemli iş insanlarından olan Mısırlı Muhammed el Fayed henüz hayattayken iki çocuğu arasında “servet” ve “iktidar” kavgası yaşanmaya başladı. Milliyet'te yer alan habere göre; 92 yaşındaki Muhammed el Fayed’in beş çocuğundan Dodi 1997’de yaşamanı yitirirken, diğer çocukları Karim ile Jasmine babalarının işleri ile çok az ilgilendi. Fakat milyarderin diğer iki çocuğu Ömer (33) ile Camilla (36) babaları işlerden çekilince “miras kavgasına tutuştu. Ömer el Fayed, ablası Camilla’nın  eşi Muhammed Esreb’le birlikte kendisine saldırdığını öne sürerek dava açıp 100 bin sterlin tazminat talep etti. Suçlamayı reddeden Camilla ise kardeşinin uyuşturucu bağımlısı olduğunu, sorumsuz davranışlarının aile içi utanç kaynağı olduğunu dile getirdi. 

Muhammed el Fayed in çocukları arasında miras kavgası!

‘Annem bunu gizliyor’

Ömer el Fayed, olayı “Hayatının kışını yaşayan, yaşlı bir lider figürünün bulunduğu ailelerde yaygın bir drama” diyerek özetledi. Annesinin ablasıyla olan hukuk savaşını babalarından sakladığını de söyleyen Ömer, “Bilindiği gibi bazı insanlar, güç ve prestij için yarışan materyalist arayışlardan büyük mutluluk duyar” dedi. Kardeşler arasındaki güç mücadelesinin kurbanı olduğunu söyleyen Ömer, ablasının onu servetten çıkartmaya çalıştığını, Camilla’nın kocasıyla beraber ailenin fiili reisi olmak istediğini öne sürdü. Camilla ise Daily Mail gazetesine yaptığı açıklamada, “Olay sadece kardeşimin ihtirasından kaynaklanıyor” dedi.

Yoksulluktan zenginliğe

Mısırlı yoksul bir aileden gelen ve İngiltere’ye gittikten sonra iş hayatında çıkış yakalayan Muhammed el Fayed’in 1.3 milyar sterlinlik serveti bulunuyor. Paris’teki Ritz Hotel’in de sahibi olan Muhammed el Fayed, İngiltere’deki ünlü alışveriş merkezi Harrods ve Fulham Futbol Kulübü’nün de eski sahibi. Ünlü iş insanının ölümü sonrası 4 çocuğu, İngiltere’de 17. Yüzyıl’dan kalan evi Barrow Green Court, Hyde Park’a bakan apartmanlar, bir İskoç kalesi ve New York’taki apartmanlar gibi mülkleri paylaşacak.

Mehmet Öz, miras kavgası yüzünden Türkiye'ye geliyor!


Geri Dön