25 / 04 / 2024

Muhammet Balta: Dönüşümde şeffaf olacağız!

Muhammet Balta: Dönüşümde şeffaf olacağız!

Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta: "Kentsel dönüşümle ilgili planları ve maketleri ortaya koyacağız. Vatandaşımız nasıl bir Vakfıkebir oluşacak? Neye sahip olacaklar? Neden vazgeçecekler? Bunları görecek ve bilecekler." dedi.



Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Büyükliman Bölge Temsilciliğimizi ziyaret ederek, ilçede yapılması düşünülen, yapımı devam eden proje ve çalışmalarla ilgili gazetemize özel açıklamalar yaptı.


Kentsel dönüşüm ile ilgili görüşlerini açıklayan Başkan Muhammet Balta, “Aslında bu yerinde dönüşüm olacak. Vakfıkebir’in yapısına bakıldığında çok çarpık bir yapılaşma var. Görüntü kirliği var. Aynı zamanda bu mimarı yapı ilçemizin ne tarihi dokusuyla nede günümüzle örtüşüyor.  Mevcudu tamir ederek altından kalkmamız mümkün değil. Bu projeyi yaklaşık olarak 19 hektarlık bir alanda düşünüyoruz.  Bunun fizibilitesini yaptık. Yönetimini şöyle yapacağız; İlk önce yapmak istediğimiz kentsel dönüşümle ilgili planları ve maketleri ortaya koyacağız. Vatandaşımız nasıl bir Vakfıkebir oluşacak? Neye sahip olacaklar? Neden vazgeçecekler? Bunları görecek ve bilecekler. Genel anlamda şunu görüyoruz insanlarımız bu görüntüden rahatsız ve mağdur edilmeyeceklerine inandıklarında gereken desteği vereceklerdir. Tarihi ve modern mimari ile Vakfıkebir’in kalbi olan bir alanda bu projeyi uygulayacağız. Özellikle sahile yakın kesimleri ticari olarak değerlendirerek konutlaşmayı arka taraflarda oluşturmayı planlıyoruz.  Merkeze ofis tarzında işletmeler, içerisinde kent meydanını barındıran ve sahilde yeni bir dolgu planı ile birlikte komple bir projedir.


Geleçeği Planlıyoruz       


Sahilimizde hem mevcut dolgumuz hem de yeni planlanan bir dolgumuz var. Kirazlığa kadar bu dolguyu büyüteceğiz. Üç aşamalı bir şekilde olacak. Büyükşehirle birlikte mutabakata vardık, çalışıyoruz. Vakfıkebir geleceği ile ilgili planlamalar yapıyoruz. Hepsi benim dönemimde bitecek diye bir şey yok. Bunlar büyük işler. Bunun içerisinde turizm ve ticarette var. Biz merkezi ticari olarak planladığımızda dışarıdan da yatırımcı gelecektir. Önemli olan Vakfıkebir’in bir planı ve yol haritası olmasıdır. Planlama süreci zor bir süreçtir. Plan program olmadan hiçbir şey yapamazsınız. Fol Deresi Islahı da bunlardan birisidir.  Yeni Camiden dinamonun olduğu yere kadar olan alanda projelerimiz var. Dereyi hem ıslah edip hem de genişletmek istiyoruz. Bununla ilgili bakanlarımızı ziyaret ettik, Süleyman Bakanımıza dosya olarak verdik. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Bu projeler Vakfıkebir’in önünü açacaktır.

 

Ekmeğimiz Markamızdır


Oldu bittiyle değil, kalıcı hizmetlerin peşindeyiz. Sahille ilgili çalışmalarımız sürüyor. Bu dönem en azından iki yol arasındaki alanı insanlarımızın hizmetine sunacağız. Ekmekle ilgili müracaat aşamasına geldik. Sanayi odamızla görüştük. Coğrafi işaret ile ilgili müracaatımızı yapacağız. Başka değerlerimizde var ancak ekmeğimiz markamızdır. Biz bunu ön plana çıkaracağız. İnsanlar Vakfıkebir’e geldiğinde göreceği figürlerle de burası ekmeğin anavatanıdır demelidir.  Ayrıca sahil kompleksi içerisinde bir Gülbahar Hatun Parkı,  bu parkta bir gölet ve o gölette bir gemi figürü ile özel bir alan oluşturmak istiyoruz. Bir taraftan makine parkımızı güçlendiriyoruz. Yeni bir lastikli ekskavatör aldık. İlçemize hayırlı olsun.


İç Sahil Yolu     


İç sahil yolunda elektrik tellerinin yer altına alınması çalışması bitti. Müteahhit bu ay sonu çalışmalara başlayacak. Burada güzel bir bulvarımız olacak. Üç mahallemizde çok ciddi bir betonlama çalışması yaptık. Kirazlık, Hacıköy ve Hürriyet Mahallelerimizde kanalizasyon çalışmaları sürüyor. Yine mahallelerimizde su çalışmaları var. Şehir içi şebekesinin borularının değişimi için teklifimizi sunduk. 5 yıllık plan içerisindedir.  Bu yıl inşallah proje ihalesine çıkacağız. Biz bunları takip ediyoruz. Etmek durumundayız.  Gençlerimize spor yapma alanında sonsuz bir desteğimiz var. Amatör sporlara destek veriyoruz. Sportif başarının sürekliliği kalıcı gelirlerle mümkün olur. Sporu destekleyen insanlarımız küstürüldü, kırıldılar. O mesafeyi kapatmak istiyoruz.


Festival Yapmayacağız


Dışarıda yaşayan Vakfıkebirlilerle ilgili bir envanter çıkararak onlarla bir bağ kuracağız. Otelimiz yapıldığında onları davet ederek ağırlamak ve bağımızı güçlendirmek istiyoruz. Organize Sanayi Bölgemiz devam ediyor. İnşallah bu sene içerisinde inşaat ihalesine çıkacağız. Yalıköy sahilinin imar planı hazır. İhale aşamasına gelecek boyuttayız. Plajımızı düzenleyerek insanlarımızın hizmetine sunacağız. Bu seneye yetişecektir. Bu psikolojik ortamda festival yapmamın doğru olamayacağını düşündük. Bunun maddi boyutu sıkıntı değil, manevi boyutu var. Arkadaşlarımızla görüştük yapmama kararı aldık” dedi.


Taka


Geri Dön